Piața laptopurilor a crescut cu 81%

Piața laptopurilor a crescut cu 81%
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 mai 2021

Dell a fost “oaia neagră” a pieței laptopurilor din primul trimestru, fiind singurul producător din top 5 care a crescut sub media pieței.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Cu 68,2 milioane de unități livrate în T1, conform Strategy Analytics, piața laptopurilor a crescut cu 81% față de aceeași perioadă a anului trecut, când erau livrate 37,8 milioane de unități.

Lenovo a crescut cu 84%, HP a crescut cu 91%, Apple și Acer au crescut cu 94%. Dell a crescut doar cu 37%, cea mai mică creștere din top 5 și, probabil, cea care a tras în jos media.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25% CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Dan Fați, CEO Dacris: Firmele se pregătesc pentru revenirea angajaților la birouri. Tombole cu premii, ciocolată, mic dejun pentru cine vine la birou. Pandemia a sporit gradul de suprasolicitare de trei ori, la 25%

Lenovo se menține pe primul loc, după ce a livrat 16,3 milioane de unități și și-a crescut cota de piață la 23,9%. Este urmat îndeaproape de HP, care a livrat 15,4 milioane de unități și are 22,6% din piață.

Dell a livrat 10 milioane de unități și a pierdut cotă de piață. Compania americană a scăzut de la 19,2% în urmă cu un an, la 14,6% în T1 2021.

Cu 5,7 milioane de unități livrate, Apple deține 8,4% din piață. Topul celor mai mari 5 producători este completat de Acer, care a livrat 4,9 milioane de unități și deține 7,2% din piață.

În ceea ce privește sistemele de operare cu care au fost livrate laptopurile, Windows continuă să domine piața, însă a pierdut aproape 7 procente față de anul trecut. 73% din laptopurile livrate în T1 au avut Windows.

Scăderea Windows-ului vine pe fondul creșterii Chrome OS. De la 11,7% cotă de piață în urmă cu un an, sistemul de operare dezvoltat de Google a crescut la 17,7%.

Și MacOS a crescut ușor, de la 7,8 în urmă cu un an, la 8,4%.

viewscnt
Afla mai multe despre
laptopuri
apple
acer
hp
dell
lenovo