Președintele Microsoft s-a întâlnit cu guvernul chinez pentru a discuta despre cooperarea în domeniul AI

Președintele Microsoft s-a întâlnit cu guvernul chinez pentru a discuta despre cooperarea în domeniul AI
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 dec 2023

Președintele Microsoft, Brad Smith, s-a întâlnit cu ministrul chinez al Comerțului Wang Wentao pentru a discuta subiecte pornind de la inteligența artificială și până la relațiile comerciale dintre Washington și Beijing, potrivit unui anunț al guvernului chinez, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Întâlnirea subliniază încercarea Chinei de a arăta că rămâne favorabilă afacerilor americane pe fondul tensiunilor continue cu SUA, deoarece încearcă să-și revigoreze economia, scrie News.ro.

Meta introduce noi schimbări pentru mesajele pe Facebook și Messenger CITEȘTE ȘI Meta introduce noi schimbări pentru mesajele pe Facebook și Messenger

În special, discuțiile dintre Smith și Wang vin după ce președintele american Joe Biden și președintele chinez Xi Jinping s-au întâlnit luna trecută, un gest despre care comentatorii au spus că a arătat că China și SUA încearcă să coopereze în zone cu potențial.

De asemenea, a semnalat dorința de a îmbunătăți mediul pentru afacerile străine.

În timpul întâlnirii, Wang a spus că China se angajează să ofere servicii mai bune pentru întreprinderile străine, potrivit unui comunicat al Ministerului Comerțului din țară.

Ministerul Comerțului speră că Microsoft va juca ”un rol constructiv” în cooperarea în domeniul inteligenței artificiale între China și SUA.

Microsoft este considerat unul dintre cei mai importanți jucători în inteligența artificială, în special după investiția sa de miliarde de dolari în dezvoltatorul ChatGPT OpenAI, la începutul acestui an.

Hunter Biden, fiul președintelui american, pus sub acuzare pentru fraudă fiscală, inclusiv pentru un om de afaceri român. „Stil de viață extravagant.” CITEȘTE ȘI Hunter Biden, fiul președintelui american, pus sub acuzare pentru fraudă fiscală, inclusiv pentru un om de afaceri român. „Stil de viață extravagant.”

Giganții tehnologici din China, de la Alibaba până la Baidu și Tencent, și-au lansat, de asemenea, propriile modele AI și produse rivale.

Tehnologia a fost un punct de dispută între SUA și China în ultimii câțiva ani. Washingtonul a încercat să restricționeze accesul Chinei la tehnologii cheie, cum ar fi semiconductorii, iar restricțiile pentru exporturi americane au vizat recent cipurile Nvidia, care sunt folosite pentru a antrena modele de inteligență artificială.

În timpul întâlnirii dintre Biden și Xi, cei doi lideri ”au afirmat nevoia de a aborda riscurile sistemelor avansate de AI și de a îmbunătăți siguranța AI prin discuțiile guvernamentale dintre SUA și China”, potrivit unui raport de la Casa Albă.

Întâlnirea dintre Smith și Wang pare să fi reflectat asta. Întâlnirile dintre firmele de tehnologie din SUA și guvernul chinez au devenit din ce în ce mai rare în ultimii ani, pe măsură ce tensiunile Washington-Beijing au crescut. În plus, există foarte puține firme de tehnologie din SUA care operează în China, servicii precum cele ale Alphabet, compania mamă a Google, și Meta, fiind blocate în a doua mare economie a lumii.

Cu toate acestea, anul acesta, CEO-ul Apple, Tim Cook, a vizitat China, care este a treia piață ca mărime a companiei.

FOTO eMAG a lansat, lângă Budapesta, cel mai mare centru logistic pentru e-comerț din regiune. Primul depozit pe care eMAG îl construiește în afara României. Una dintre cele mai influente femei din România preia conducerea CITEȘTE ȘI FOTO eMAG a lansat, lângă Budapesta, cel mai mare centru logistic pentru e-comerț din regiune. Primul depozit pe care eMAG îl construiește în afara României. Una dintre cele mai influente femei din România preia conducerea

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a făcut și o călătorie în China, unde producătorul de mașini electrice are una dintre cele mai mari fabrici ale sale.

Acest lucru a coincis parțial cu călătoriile mai facile în China, după ridicarea restricțiilor intense legate de Covid-19, în 2022, precum și cu dorința Beijingului de a atrage afacerile străine.

Smith a spus că Microsoft este dispus ” participe activ la transformarea digitală a economiei Chinei” șiîși menține angajamentul de a promova cooperarea economică și comercială între China și SUA, potrivit Ministerului de Comerț chinez.

Microsoft nu a fost imediat disponibil pentru comentarii despre întâlnire atunci când a fost contactat de CNBC.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
ai