Samsung a primit aprobare pentru monitorizarea apneei din somn

Samsung a primit aprobare pentru monitorizarea apneei din somn
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 feb 2024

Ceasurile Samsung din seria Galaxy Watch vor putea oferi o funcție pentru monitorizarea apneei din somn în Statele Unite.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Samsung a primit autorizare de la Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele pentru o funcție de monitorizarea a apneei.

Astfel, compania coreeană va putea vinde pe teritoriul Statelor Unite ceasuri care oferă această funcționalitate.

Avertisment de la Poliție, un nou tip de înșelăciune: ″Apreciază postări pentru bani!″ CITEȘTE ȘI Avertisment de la Poliție, un nou tip de înșelăciune: ″Apreciază postări pentru bani!″

„Funcția de monitorizare a apneei în somn le va permite utilizatorilor cu vârsta de peste 22 de ani, care nu au fost diagnosticați cu apnee în somn, să detecteze semne de apnee obstructivă moderată până la severă printr-o monitorizare întinsă pe două nopți” spun cei de la Samsung.

Apneea în somn obstructiv constă în episoade repetate de blocare a respirației în timpu somnului, împiedicând pătrunderea aerului în plămâni. Unul dintre simptomele apneei este sforăitul.

În jur de 936 de milioane de oameni suferă de apnee în somn la nivel mondial.

Pentru ca aceeași funcționalitate să poată fi inclusă și pe smartwatch-urile vândute în alte țări, Samsung trebuie să obțină autorizarea de la autoritățile locale. Aprobarea FDA, însă, este un bun indicator că aceste aprobări sunt acum simple formalități.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
smartwatch
monitorizarea apneei