Toți utilizatorii X își pot securiza conturile cu passkeys

Toți utilizatorii X își pot securiza conturile cu passkeys
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 apr 2024

X anunță că a reușit, în sfârșit, să extindă suportul pentru passkeys la nivel global, astfel că toți utilizatorii săi pot folosi noua tehnologie pentru a-și securiza conturile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ianuarie, X, fostă Twitter, lansa suportul pentru tehnologia Passkeys în Statele Unite. Acum, la trei luni distanță, aceasta este disponibilă la nivel global.

Utilizatorii pot alege să folosească așa-numitele passkeys în locul tradiționalelor parole, pentru a se loga și a-și securiza conturile.

Apple nu mai este lider pe piața smartphone-urilor CITEȘTE ȘI Apple nu mai este lider pe piața smartphone-urilor

Passkeys reprezintă o soluție mult mai sigură și mai ușor de folosit decât logarea cu parola. În loc să memoreze și să scrie o parolă, utilizatorul poate folosi, pentru a se loga, scanarea facială sau senzorul de amprente de la telefon sau PC.

În spatele acestei logării conveniente stau două chei de criptare, una pe dispozitivul utilizatorului, iar cealaltă pe serverele companiei, care sunt comparate după ce utilizatorul folosește autentificarea biometrică.

X oferă suport pentru passkeys doar pe iPhone și nu se știe când va fi oferit și pe Android. Acesta poate fi activat de la Your account - Settings and privacy - Security and account access - Additional password protection.

viewscnt
Afla mai multe despre
x
securitate
passkeys
iphone