Twitter a început să testeze o funcție de donații

Twitter a început să testeze o funcție de donații
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 7 mai 2021

Este doar o chestiune de timp până când Twitter va o oferi ceea ce numește un “borcan de bacșiș”, opțiune prin care utilizatorii, de bună voie, își vor exprima recunoștința în bani față de creatorii preferați de conținut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu ocazia anunțării rezultatelor financiarele pe ultimul trimestru de anul trecut, Jack Dorsey, CEO-ul Twitter, anunța că platforma socială pe care o conduce va explora noi mijloace de monetizare atât pentru companie, cât și pentru utilizatorii săi.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Dorsey a dat atunci două exemple - accesarea anumitor conturi pe baza unui abonament lunar și o funcție de donație, prin care utilizatorii să le ofere mici sume de bani creatorilor de conținut.

După ce abonamentele au început să fie testate încă din februarie, acum, Twitter experimentează cu funcția de donații “Tip Jar”.

Banii vor putea fi trimiși direct cu noua funcție, care poate fi accesată prin intermediul unui dolar afișat în dreptul numelui de utilizator din cadrul paginilor de profil. Primul pas pentru a trimite cuiva bani este accesarea paginii de profil a respectivului.

Pentru procesarea plății, Twitter oferă o serie întreagă de opțiuni, precum Bandcamp, Cash App, Patreon, Paypal, și Venmo. Și, cel puțin deocamdată, rețeaua socială nu oprește comision din donații.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Doar un număr limitat de conturi au în acest moment activată funcția de donații în cadrul propriului profil, printre care se numără o serie de jurnaliști, experții și organizații nonprofit. De partea cealaltă, toți vorbitorii de limbă engleză pot trimite bani încă din această primă fază de testare.

Există deja cel puțin o problemă majoră în implementarea actuală, pe care Twitter promite să o rezolve curând. Când se trimit bani prin PayPal, expeditorul poate vedea adresa destinatarului.

Pentru început, donațiile se pot face doar prin aplicațiile de Android și iOS, nu și prin versiunea de browser a rețelei.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
donatii