Ultimul sistem de operare mobil al Microsoft va fi tras pe linie moartă anul acesta

Ultimul sistem de operare mobil al Microsoft va fi tras pe linie moartă anul acesta
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 ian 2019

Microsoft a anunțat că suportul pentru Windows 10 Mobile, ultima încercare a companiei de a concura cu Apple și Google, se va încheia în ultima lună a acestui an.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Suportul oficial pentru Windows 10 Mobile va lua sfârșit pe 10 decembrie 2019, a anunțat Microsoft într-un comunicat de presă. Ultima versiune poartă numărul 1709 și a fost lansată în octombrie 2017.

Decizia Microsoft nu este o surpriză, compania americană anunțând încă din 2017 că nu va mai lansa nici dispozitive mobile, nici facilități software pentru Windows 10 Mobile.

Au continuat însă update-urile de securitate pentru puținii utilizatori care încă mai dețin un smartphone cu acest sistem de operare, update-uri care nu vor mai livrate și după data de 10 decembrie.

Twitter a permis unor mesaje \ CITEȘTE ȘI Twitter a permis unor mesaje "protejate" să devină vizibile pentru toți utilizatorii

Vor mai fi realizate însă, pentru o scurtă perioadă de timp, backup-urile aplicațiilor și ale setărilor. Acestea se vor mai face până pe 10 martie 2020.

Surprinzător și nu prea, Microsoft le recomandă utilizatorilor săi să folosească un telefon cu Android sau iOS - nu că ar mai exista vreo altă opțiune reală.

Este surprinzător din punctul de vedere al rivalității dintre companii, dar, pe de altă parte, nu este surprinzător ținând cont de noile interese ale Microsoft în zona de mobile.

Gigantul din Redmond s-a reorientat către aplicații pentru Android și iOS după ce a realizat că a eșuat cu Windows Mobile. Astfel, serviciile mobile oferite de Microsoft mai pot ajunge la utilizatori doar prin intermediul sistemelor de operare ale rivalilor săi.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows mobile