Utilizatorii WhatsApp care nu vor accepta noile condiții de utilizare nu vor pierde accesul la facilități

Utilizatorii WhatsApp care nu vor accepta noile condiții de utilizare nu vor pierde accesul la facilități
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 8 mai 2021

După ce și-a amenințat proprii utilizatori că le va bloca unele facilități, dacă nu vor accepta noile condiții de utilizare ale produsului, WhatsApp se va mulțumi acum doar să-i streseze cu notificări pe cei care nu-și dau acordul.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Cu doar o săptămână înainte de termenul limită la care utilizatorii WhatsApp trebuie să accepte noile condiții de utilizare, oficialii companiei anunță că revin asupra deciziei de a limita funcționalitate pentru cei care nu apasă butonul prin care să-și dea acordul.

Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului CITEȘTE ȘI Societatea și-ar dori o nouă abordare din partea autorităților în lupta împotriva fumatului

Inițial, WhatsApp a amenințat că utilizatorii care nu sunt de acord cu noile condiții, vor pierde, treptat, accesul la mai multe funcții ale aplicației. Acum, tonul comunicării s-a schimbat, iar WhatsApp spune că, și dacă nu acceptă condițiile, utilizatorii vor putea folosi produsul la fel ca și până acum.

În schimb, “rebelii” vor fi stresați cu notificări constante, care le vor aduce aminte că nu și-au dat acordul. Cei de la WhatsApp speră, probabil, că acest gen de presiune va fi mai eficient decât amenințările.

Nu se știe ce anume a determinat WhatsApp să-și schimbe poziția, însă este posibil să existe un număr mare de utilizatori care nu și-au dat încă acordul, iar oficialii companiei să se teamă de un alt episod negativ, precum cel din momentul anunțării noilor condiții, când milioane de utilizatori au trecut la Telegram și Signal.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

WhatsApp va începe să transfere noi informații către Facebook, legate de viitoarele funcții de shopping ale produsului, funcții care vor include și un instrument de plată. Cel mai probabil, Facebook vrea să folosească datele de plată ale utilizatorilor WhatsApp pentru îmbunătățirea targetării reclamelor.

Termenul limită pentru acceptare noilor politici este 15 mai, însă, în condițiile în care nu vor exista alte repercusiuni, în afara notificărilor, pentru cei care nu le acceptă, acesta își pierde din semnificație.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
whatsapp
condiții
facilități
notificari