Cercetătorii din cadrul Meta experimentează cu o interfață ce folosește o brățară legată la mână care facilitează folosirea computerelor fără a atingere efectivă.
Brățara are la bază o tehnologie numită electromiografie de suprafață, care detectează semnalele electrice generate de activitatea musculară.
Semnalele electrice sunt folosite pentru a interpreta mișcările chiar înainte de a fi realizate. Practic, o comandă poate fi dată doar pe baza intenției, nu a realizării acțiunii efective.

Cu scopul de a oferi persoanelor cu dizabilități o cale de a folosi computere, brățara permite controlul acestora prin gesturi realizate cu mâna și cu degetele.
Meta colaborează cu Carnegie Mellon, care testează brățara cu ajutorul persoanelor care au suferit leziuni ale măduvei spinării și nu-și pot folosi membrele normal.
Dacă Meta va merge până la capăt cu dezvoltarea, proiectul se poate dovedi o alternativă mai simplă și mai puțin invazivă la Implanturile neuronale, precum cele dezvoltate de Neuralink.
Asta deoarece brățara poate fi folosită imediat, fără o intervenție chirurgicală, și funcționează chiar la o frecvență mai mare decât o electroencefalogramă.
Facebook · The Rundown