VIDEO Nvidia lansează un chatbot pentru PC

VIDEO Nvidia lansează un chatbot pentru PC
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 14 feb 2024

Nvidia, compania care și-a crescut exponențial veniturile pe seama vânzărilor de semiconductori pentru soluțiile de inteligență artificială, și-a lansat propriul chatbot.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Spre deosebire de ChatGPT sau Gemini, care sunt disponibile sub forma unor servicii web și au la bază modele lingvistice deja antrenate, chatbot-ul celor de la Nvidia este menit să funcționeze local.

Numit Chat with RTX acesta ia forma unei aplicații pe care utilizatorul o instalează pe propriul PC și pe care o folosește doar el.

Google Maps primește suportul inteligenței artificiale generative CITEȘTE ȘI Google Maps primește suportul inteligenței artificiale generative

După instalare, chatbot-ul poate fi antrenat cu propriile informații, pentru a răspunde strict chestiunilor care-l interesează pe utilizator.

De exemplu, utilizatorul îi poate da drept sursă un document, pentru ca apoi să-i ceară lui Chat with RTX să facă un rezumat al informațiilor pe care acesta le conține.

Chatbot-ul poate oferi și alte funcții, asemenea ChatGPT. De exemplu, poate fi folosit pentru a se căuta anumite fragmente în cadrul filmărilor de pe YouTube.

Pentru a folosi Chat with RTX, utilizatorul are nevoie de un PC cu o placă video din seriile  RTX 30 sau RTX 40 și cel puțin 8GB RAM.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
ai
chatbot
pc