WhatsApp va avea aplicații native care vor funcționa pe alte platforme fără a mai depinde de telefon

WhatsApp va avea aplicații native care vor funcționa pe alte platforme fără a mai depinde de telefon
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 aug 2020

Un cont de WhatsApp va putea fi folosit în curând pe mai multe dispozitive, scutind utilizatorul de nevoia conectării prin intermediul telefonului atunci când acesta vrea să-l acceseze de pe PC sau tabletă.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Cea mai mare slăbiciune a serviciului deținut de Facebook este disponibilitatea limitată pe alte platforme decât smartphone-urile. Cei care vor să folosească WhatsApp pe un calculator, de exemplu, trebuie să acceseze un container web cu opțiuni limitate și o pot face doar folosind telefonul în rol de intermediar între PC și serverele serviciului.

Fără telefon, WhatsApp nu poate fi folosit în prezent pe alte dispozitive. Din fericire, inginerii companiei lucrează la acest lucru și se pare că WhatsApp va intra în rândul serviciilor de WhatsApp moderne, care au aplicații native pe toate platformele majore.

Șeful Trezoreriei SUA: TikTok nu-și poate continua activitatea în forma actuală CITEȘTE ȘI Șeful Trezoreriei SUA: TikTok nu-și poate continua activitatea în forma actuală

În codul versiunii beta de WhatsApp au fost descoperite referiri la o funcție de sincronizare a chat-urilor între dispozitive. Asta înseamnă că, în viitor, WhatsApp va permite folosirea aceluiași cont pentru logarea pe mai multe dispozitive - în prezent conturile de WhatsApp pot fi legate doar de telefoane.

În consecință, WhatsApp va avea aplicații native și pentru celelalte platforme, urmând să funcționeze independent, prin intermediul aceluiași cont, atât pe tablete, cât și desktop-uri.

Funcția de sincronizare va funcționa la fel ca la Telegram, unde conversațiile sunt actualizate în timp real pe toate dispozitivele pe care utilizatorul și-a adăugat contul.

WhatsApp, care avea 2 miliarde de utilizatori în februarie, de când datează ultima numărătoare oficială, s-a concentra în ultima vreme pe limitarea transmiterii informațiilor false prin adăugarea mai multor limitări în ceea ce privește forward-ul mesajelor pe grupurile de discuții.

Facebook lucrează în prezent la interoperabilitatea celor trei servicii de chat pe care le deține: Facebook Messenger, WhatsApp și Instagram Direct. Acestea vor comunica între ele, permițând, de exemplu, trimiterea de mesaje (eventual apeluri audio și video) pe de WhatsApp pe Facebook Messenger.

viewscnt
Afla mai multe despre
whatsapp
chat