Xerox declanșează concedieri și se va „reinventa”

Xerox declanșează concedieri și se va „reinventa”
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 ian 2024

Xerox, una dintre cele mai faimoase companii din lume, a anunțat un nou plan de restructurare și își va reduce efectivele cu 15%, adică peste 3.000 de oameni. Xerox a decăzut mult și are o capitalizare de piață de sub 2 miliarde dolari, departe de cele 15 miliarde atinse în 2014.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Xerox are peste 20.000 de angajați și spune că se va „reinventa” printr-un plan de restructurare gândit să simplifice business-ul și să-l facă mai eficient. Acest plan va include și renunțarea la 15% din efective în primele luni din 2024, arată Hotnews.

Inteligența artificială va transforma și sistemul judiciar CITEȘTE ȘI Inteligența artificială va transforma și sistemul judiciar

În 2018 s-a încercat o fuziune Xerox-Fujifilm, dar acționarii au respins-o, iar în 2019 Xerox a încercat o preluare ostilă a HP, pentru 35 miliarde dolari, dar HP a respins-o, temerile fiind legate de situația financiară a Xerox.

Xerox este faimoasă pentru copiatoarele sale, dar compania nu a fost destul de rapidă pentru a-și schimba modelul de business și pentru a se adapta la lumea digitală, unde nu mai este nevoie de așa de multă cerneală și de o mulțime e cartușe.

Smartphone-urile Pixel vor avea un asistent mai inteligent CITEȘTE ȘI Smartphone-urile Pixel vor avea un asistent mai inteligent

Xerox a încercat să se orienteze pe partea de business și servicii prin care clienții să fie ajutați să gestioneze fluxul de documente la resurse umane.

Xerox a încercat să devină un nume important în domeniul 3D printing, dar nu a avut succes.

viewscnt
Afla mai multe despre
xerox
angajati