YouTube va reprima sistemele adblock și în aplicațiile terțe

YouTube va reprima sistemele adblock și în aplicațiile terțe
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 apr 2024

Campania împotriva tehnologiilor de blocare a reclamelor, declanșată de YouTube încă de anul trecut, trece la nivelul următor și ia în vizor aplicațiile terțe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce a făcut curățenie în rândul soluțiilor de blocare a reclamelor de pe propriul site, YouTube pune acum tunurile pe aplicațiile terțe, care oferă acces la platformă filtrând reclamele.

De această dată, compania nu mai face un secret din lupta împotriva adblock-erelor, ci își anunță mutarea pe propriul blog.

Microsoft va investi 1,5 miliarde de dolari într-o companie de inteligență artificială CITEȘTE ȘI Microsoft va investi 1,5 miliarde de dolari într-o companie de inteligență artificială

YouTube spune că aplicațiile terțe care includ sisteme de blocare a reclamelor îi încalcă regulile de utilizare și va lua măsuri împotriva lor.

Compania se referă, în primul rând, la aplicații dedicate special blocării reclamelor, dar, în plan secundar, vor fi vizate și player-ele terțe care funcționează pe diverse platforme.

YouTube încearcă, astfel, să crească vizibilitatea numeroaselor reclame pe care le afișează atât în paginile site-ului, cât și în cadrul filmărilor.

Ca de obicei, YouTube amintește că cei care nu vor să vadă reclamă pot să plătească abonamentul lunar YouTube Premium.

viewscnt
Afla mai multe despre
youtube
reclame
video