Președintele executiv al Saatchi & Saatchi a demisionat, după ce a negat sexismul din industria de publicitate

Președintele executiv al Saatchi & Saatchi a demisionat, după ce a negat sexismul din industria de publicitate
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 aug 2016

Kevin Roberts, președintele executiv al companiei Saatchi & Saatchi, și-a dat demisia după ce a fost criticat pentru afirmația sa potrivit căreia femeilor din industria de publicitate le lipsește ambiția și nu sunt împiedicate de sexism să aibă succes, scrie The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urmă cu o săptămână, Kevin Roberts a fost suspendat de Publicis, compania care deține Saatchi & Saatchi, după ce a negat că sexismul ar fi o problemă în industria de publicitate. Însă, ulterior, compania a anunțat că Roberts demisionează, scrie News.ro.

”Consiliul de supraveghere și președintele și directorul executiv al Publicis Groupe au luat act de decizia lui Kevin Roberts de a se retrage începând din 1 septembrie 2016, înainte de data la care ar fi urmat să se pensioneze, în mai 2017”, a transmis grupul francez.

Kevin Roberts, originar din Lancashire, a fost și director administrativ la Publicis și a făcut parte din conducerea Saatchi & Saatchi timp de 20 de ani.

Într-un interviu, el a spus că în loc să aibă ambiția de a urca pe scara carierei, multe femei și mulți bărbați vor doar să fie fericiți și să facă ”o muncă grozavă”.

FOTO Casa Dinu Lipatti, în care a locuit și comentatorul TV Dumitru Graur, scoasă la vânzare prin executare silită CITEȘTE ȘI FOTO Casa Dinu Lipatti, în care a locuit și comentatorul TV Dumitru Graur, scoasă la vânzare prin executare silită

”Ambiția lor nu este una verticală. Au această ambiție intrinsecă, circulară, de a fi fericiți. Nu cred că lipsa femeilor în funcții de conducere este o problemă. Nu mă îngrijorez pentru acest lucru, pentru că sunt foarte fericite, au succes și fac o muncă grozavă. Nu pot vorbi despre discriminare sexuală, pentru că nu am avut niciodată această problemă, slavă cerului”, a spus Roberts.

Întrebat despre consultantul în publicitate Cindy Gallop, care a scris recent pe Twitter că hărțuirea sexuală este endemică în media, publicitate și orice industrie, Roberts a spus că ”femeia aceea inventează probleme”.

”Cred că are probleme pe care și le creează. Cred că inventează mare parte din aceste lucruri pentru a-și construi un profil”, a spus Roberts. 

viewscnt
Afla mai multe despre
saatchi & saatchi