Spice TV - închis pentru retransmiterea ilegală de programe, prejudiciu de 1,5 milioane euro

Spice TV - închis pentru retransmiterea ilegală de programe, prejudiciu de 1,5 milioane euro
Cristian Vasilcoiu
Cristian Vasilcoiu
scris 12 oct 2015

Spice TV a prejudiciat mai multe televiziuni, inclusiv una din Canada, cu 1,5 milioane de euro, prin retransmiterea ilegală, online, a unor evenimente sportive, conform procurorilor care, cu ajutorul polițiștilor, au declanșat nouă percheziții la domiciliile persoanelor implicate în afacere. Liderul rețelei este un tânăr din Galați, care are și o rețea de magazine de etnobotanice. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Polițiștii și procurorii Parchetului General au închis, în această dimineață, postul Spice TV și efectuează percheziții și descinderi în nouă locații, după ce mai multe televiziuni, inclusiv din Canada, au reclamat că programele le sunt retransmise ilegal. Spice TV retransmitea, contra cost, evenimente sportive fără acordul televiziunilor care aveau drepturile de autor și fără a le plăti nimic. Prejudiciul este estimat de anchetatori la 1,5 milioane de euro.

Rețeaua era condusă de gălățeanul Alin Rotaru, care deține și un lanț de magazine care comercializează etnobotanice. Rotaru, potrivit sursei citate, a înființat mai multe firme de tip off-shore, în Cipru și Delaware - USA, în încercarea de a nu fi prins.

"Astfel, în perioada 2013 - 2015, cei patru suspecți au creat mai multe pagini de internet, prin intermediul cărora au pus la dispoziția publicului și au retransmis, contra cost, programe ale unor posturi de televiziune cu acces restricționat, fără a avea acordul acestora, încălcând astfel prevederile în materia drepturilor de autor", precizează Parchetul General printr-un comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
spice
tv
rotaru
retransmisie
ilegala