Mediclim - Investiții în dezvoltarea profesională a angajaților, în echipamente, dar și într-un nou sediu de birouri

Mediclim - Investiții în dezvoltarea profesională a angajaților, în echipamente, dar și într-un nou sediu de birouri
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 mar 2024

Mediclim, companie românească fondată în anul 1994 de Anda Ciupe, Dr. Gheorghe  Ionescu și Mircea Ciupe, jucători pe piața IVD (In Vitro Diagnostics) din România, Republica Moldova și Bulgaria, a înregistrat în 2023 un venit consolidat de 26,7 milioane de euro, în creștere față de 2022, când a generat venituri în valoare de 24,1 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Creșterea anuală a fost susținută de reinvestirea profitului companiei în totalitate în business-ul curent, de investițiile constante în dezvoltarea profesională a angajaților, în echipamente, dar și în noul sediu de birouri, în suprafață totală de aproximativ 6.000 de metri pătrați, din care depozitul are 3.000 de metri pătrați.

Cea mai mare fabrică de lapte din Dâmbovița își reia producția mult mai devreme. Simultan scoate la vânzare active aferente fabricii CITEȘTE ȘI Cea mai mare fabrică de lapte din Dâmbovița își reia producția mult mai devreme. Simultan scoate la vânzare active aferente fabricii

„Rezultatele ne oferă perspective solide pentru acest an, când aniversăm trei decenii de la înființare și în care vizăm o creștere de două cifre a veniturilor la nivel de grup”, a declarat Anda Ciupe, cofondatoare și acționar majoritar al Mediclim. „Echipamentele și reactivii pentru domeniile Microbiologie, Imunologie, Imunohematologie, Diagnostic Molecular și testele pentru controlul microbiologic al alimentelor, al apei și al diagnosticului veterinar vor rămâne și în 2024 principalii vectori de creștere. În plus, ne bucurăm că am reușit, anul trecut, să fim deschizători de drumuri pe segmentul testării sindromice, prin sistemul BioFire-bioMerieux, care utilizează tehnologia de tip PCR multiplex. Unul dintre principalele obiective din acest an este să ne consolidăm prezența în acest sector”, a adăugat Anda Ciupe.

România a generat în 2023 cea mai mare parte a veniturilor grupului Mediclim – în procent de 87% din total. Ca structură, cifra de afaceri a fost generată în procent de 80% de clienți din domeniul medical privat și de stat – laboratoare, rețele de sănătate, spitale – și în procent de 20% de segmentul industrial, prin comercializarea de teste și implementarea de soluții pentru controlul microbiologic al alimentelor, al apei și al diagnosticului veterinar.

Mediclim, fondată în anul 1994, a fost lansată de Anda Ciupe (30%), Dr. Gheorghe  Ionescu (30%) și Mircea Ciupe (40%). Din anul 2022, compania este deținută de Anda Ciupe (60%) și Mircea Ciupe (40%).

În 2018, Mediclim inaugurează noul său sediu din Otopeni, incluzând spații de birouri și depozit, în suprafață totală de aproximativ 6.000 mp.

viewscnt
Afla mai multe despre
mediclim
anda ciupe
ivd