Dezvoltatorul imobiliar chinez Evergrande, cu datorii de 300 de miliarde de dolari, a început să plătească investitorii cu proprietăți imobiliare

Dezvoltatorul imobiliar chinez Evergrande, cu datorii de 300 de miliarde de dolari, a început să plătească investitorii cu proprietăți imobiliare
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 sep 2021

Dezvoltatorul imobiliar chinez Evergrande, cu datorii de 300 de miliarde de dolari, a început să plătească investitorii în produsele sale de gestionare a averilor cu proprietăți imobiliare, a anunțat o unitate a principalei sale divizii, Hengda Real Estate Group, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Evergrande se află într-o criză de lichidități și încearcă să strângă fonduri pentru a-și plăti creditorii și furnizorii. Grupul trebuie să plătească joi dobânzi pentru obligațiuni în valoare de 83,5 milioane de dolari, scrie News.ro.

Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit CITEȘTE ȘI Back to School 2021: ce au făcut școlile diferit

Compania a afirmat sâmbătă pe platforma WeChat că investitorii interesați să schimbe produsele de gestionare a activelor cu active fizice trebuie să își contacteze consultanții de investiții sau să vină la birourile locale ale sale.

Duminică,  postul de știri financiare Caixin a relatat că sunt scadente produse de gestionare a averilor ale Evergrande în valoare estimată de 40 de miliarde de yuani (6 miliarde dolari). Astfel de produse sunt deținute de obicei de persoane fizice.

Potrivit unei propuneri văzută de Reuters, neconfirmată de Evergrande, investitorii în produse de gestionare a averilor pot opta pentru apartamente cu discount, birouri, spații comerciale sau parcări auto.

La începutul acestei luni, un document depus la autoritatea de reglementare financiară a arătat că  Evergrande a rambursat datorii restante în valoare de 219,5 milioane de yuani, către furnizorul Skshu Paint, sub formă de apartamente în trei proiecte imobiliare nefinisate.

Pe 10 septembrie, Evergrande s-a angajat să ramburseze toate produsele de gestionare a averilor ajune la maturitate cât mai curând posibil.

viewscnt
Afla mai multe despre
evergrande
proprietăți imobiliare