EXCLUSIV FOTO Proprietarii Dedeman, avizați să demoleze Vama Chitila

EXCLUSIV FOTO Proprietarii Dedeman, avizați să demoleze Vama Chitila
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 15 mar 2024

Antreprenorii Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, au obținut actele necesare demolării depozitelor cumpărate de la DB Schenker, divizia de logistică a gigantului german Deutsche Bahn, în care funcționează și Vama Chitila, iar în locul lor poate fi ridicat un nou magazin Dedeman, al doilea din Sectorul 1 și al optulea din București, decizia nefiind încă luată, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Frații Pavăl au cumpărat, în aprilie 2021, două terenuri învecinate cu o suprafață totală de circa 7,4 hectare cu depozite ale logisticeanului DB Schenker, unde funcționează și Biroul Vamal de Interior Ilfov, cunoscut drept Vama Chitila. Tranzacția este estimată la un preț de peste 200 de euro/metru pătrat, echivalentul a peste 15 milioane de euro, potrivit surselor Profit.ro din piața imobiliară.

FOTO Interagro, controlat de Ioan Niculae, și-a scos la vânzare cabana de vânătoare CITEȘTE ȘI FOTO Interagro, controlat de Ioan Niculae, și-a scos la vânzare cabana de vânătoare

Pe terenurile amplasate în apropierea mall-ului Colosseum sunt 33 de construcții pentru care Dedeman a obținut, recent, autorizație de demolare. O parte dintre constructii nu au mai fost utilizate și se află în stare de degradare.

Întrebați ce vor face cu aceste terenuri după demolare, reprezentanții Dedeman au transmis Profit.ro că încă nu s-a luat o decizie finală privind destinația terenului.

FOTO Lanț de fast-food al unei familii finlandeze intră în România. Annabella revine lângă București. Nou strip mall CITEȘTE ȘI FOTO Lanț de fast-food al unei familii finlandeze intră în România. Annabella revine lângă București. Nou strip mall

Totuși, compania a promovat un Plan Urbanistic de Detaliu pentru construcția, în acest loc, a unui magazin cu două etaje.

„Beneficiarul (Dedeman, n.red.) dorește eliberarea terenului de construcții prin demolarea tuturor clădirilor de pe teren în vederea construirii în viitor a unui magazin pentru materiale de construcții, drumuri interioare și accese, platforme, parcaje, branșamente, rețele și lucrări tehnico-edilitare, panouri direcționale și publicitare, amenajare spații verzi și împrejmuire“, se arată în documentele analizate de Profit.ro.



Vama Chitila

Vama Chitila

Dacă se va merge pe această variantă, acesta va fi al doilea magazin Dedeman din Sectorul 1 și al optulea din București.

EXCLUSIV Valentin Vișoiu a intrat în parteneriat cu One United Properties pentru dezvoltarea proiectului One Băneasa AirPark. Ei sunt acționari și ai operatorului aerian My Jet CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Valentin Vișoiu a intrat în parteneriat cu One United Properties pentru dezvoltarea proiectului One Băneasa AirPark. Ei sunt acționari și ai operatorului aerian My Jet

Ultimul magazin Dedeman a fost inaugurat în București în 2020. Acesta a fost cel de-al șaptelea magazin din Capitală, în cartierul Ghencea, și cel mai mare al rețelei, cu o suprafață construită de 18.000 de metri pătrați, realizat în urma unei investiții de 29 de milioane de euro.

Dragoș Pavăl a declarat cu acea ocazie că și-a propus să deschidă în București un număr suficient de magazine, astfel încât oricine să poată ajunge la unul în maximum 20 de minute.

Câștigurile din Dedeman, reinvestite

Dedeman, cel mai mare retailer local de bricolaj, a atins în 2022 o cifră de afaceri de 11 miliarde lei, în creștere cu 10% față de anul anul precedent, și un profit net de 1,7 miliarde lei, cu 1,45% peste nivelul din 2021.

Rețeaua Dedeman numără 61 de magazine răspândite în toate județele țării cu excepția Teleorman și Giurgiu. Anul trecut au fost inaugurate doar două magazine: unul la Craiova lângă Promenada Mall și altul la Petroșani. Rețeaua de bricolaj mai beneficiază de 5 centre logistice, un parc auto propriu și are peste 12.500 de angajați.

Frații Pavăl au dezvoltat un centru logistic pentru Dedeman în localitatea Pantelimon.

EXCLUSIV FOTO Brokerul imobiliar Sud Rezidențial intră pe segmentul închirierilor în regim hotelier cu propriile apartamente CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Brokerul imobiliar Sud Rezidențial intră pe segmentul închirierilor în regim hotelier cu propriile apartamente

După ce au făcut din Dedeman cea mai mare companie antreprenorială din țară, frații Pavăl au început să își diversifice investițiile. Până acum, spre sectorul imobiliar au direcționat cele mai mari sume, un total de peste 800 de milioane de euro.

Au încheiat cea mai mare tranzacție a anului 2022 și cea mai mare tranzacție imobiliară realizată vreodată în România prin achiziția portofoliului de birouri al CA Immo, contra unei sume de 377 de milioane de euro; au plătit circa 200 de milioane de euro pe complexul de birouri The Bridge, alte peste 120 de milioane de euro pe complexul The Office din Cluj-Napoca, circa 90 de milioane de euro pe prima clădire de birouri din cadrul complexului U Center din București și 50 de milioane de euro pe complexul de birouri Dacia One din București.

Toate aceste achiziții îi poziționează pe locul 2 în clasamentul celor mai mari proprietari de spații pentru birouri din România, după Globalworth.

În plus, frații Pavăl au încheiat un parteneriat cu omul de afaceri Ionuț Dumitrescu și firma acestuia, Element Industrial, prin care dezvoltă și vând parcuri industrial-logistice lângă orașe mari din țară.

EXCLUSIV FOTO Vasile Armenean, fondatorul Betty Ice, s-a asociat cu co-proprietarul Daw Bența și intră pe piața rezidențială premium prin relansarea unui mega-proiect gândit de Dinu Patriciu și Erste CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Vasile Armenean, fondatorul Betty Ice, s-a asociat cu co-proprietarul Daw Bența și intră pe piața rezidențială premium prin relansarea unui mega-proiect gândit de Dinu Patriciu și Erste

Pe lângă investițiile imobiliare, frații Pavăl și-au extins plasamentele și în construcții (Cemacon și Promateris), în industrie (Alro și Conpet), energie (Transelectrica și Electrica), viticultură (Purcari Wineries), restructurare companii (ROCA Investments), pe piața colectării de deșeuri (Ecorep Group), a panourilor fotovoltaice (Simtel), în transport fluvial (Transport Trade Services), sănătate (clinica dentară Victoria, Farmacia Tei și Bebe Tei) și agricultură (Moldova Farming).

Frații Pavăl au mai cumpărat un teren de 64 de hectare, în comuna Ștefăneștii de Jos (județul Ilfov), de la compania spaniolă Martinsa Fadesa. Terenul ar putea fi utilizat pentru dezvoltări de depozite, potrivit surselor Profit.ro.

Proprietarii Dedeman lucrează și la primul lor ansamblu rezidențial, ce va fi construit pe un teren agricol din cartierul băcăuan Șerbănești. În același cartier din Bacău, pe un teren de circa 7 hectare amplasat pe malul lacului Bistrița, se pregătește și construcția proiectului mixt Dedeman Campus, care va include un centru comercial.

De asemenea, aceștia au consolidat și restaurat casa negustorului Nicolae Hlebnikian din centrul Bucureștiului, cumpărată cu circa 5 milioane de euro, despre care au anunțat că o vor transforma în sediu pentru companiile holdingului Pavăl.

viewscnt
Afla mai multe despre
paval
dedeman