EXCLUSIV Grupul belgian din construcții al familiei Huys vizează extinderea pe piața halelor de depozitare, cât așteaptă rezolvarea problemelor urbanistice ale Bucureștiului. Pregătește achiziții de terenuri

EXCLUSIV Grupul belgian din construcții al familiei Huys vizează extinderea pe piața halelor de depozitare, cât așteaptă rezolvarea problemelor urbanistice ale Bucureștiului. Pregătește achiziții de terenuri

Vic Huys

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 6 mar 2024

Grupul belgian de construcții Recon, ale cărui baze au fost puse în 1983 de antreprenorul Benedict Huys, planifică extinderea activităților sale imobiliare din România spre sectorul halelor dedicate IMM-urilor și depozitelor pentru retaileri, vizând în acest sens nordul Bucureștiului sau alte orașe, precum Cluj-Napoca, în timp ce așteaptă clarificarea situației urbanistice din Capitală, potrivit informațiilor transmise Profit.ro. România este prima piață pe care a ieșit grupul în afara Belgiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Companiile grupului Recon sunt gestionate separat de copiii fostului proprietar și fondator Benedict „Dicky“ Huys, un antreprenor cunoscut în Bruges, cu afaceri care se întind de la curățenie la construcții.

Un antreprenor a plătit din buzunar 1 milion de euro la lucrările unui spital. Primăria îi ceruse să oprească șantierul CITEȘTE ȘI Un antreprenor a plătit din buzunar 1 milion de euro la lucrările unui spital. Primăria îi ceruse să oprească șantierul

„Ezităm să mai cumpărăm alte terenuri în București, cât timp planul urbanistic al orașului încă este revizuit de către primărie. Sperăm că primarul poate crea un cadru urbanistic clar în acest an. În timp ce așteptăm noua viziune a autorităților locale cu privire la urbanism, ne vom uita în afara Bucureștiului, spre nord, și la alte orașe precum Clujul. Sectoarele vizate sunt rezidențialul, halele dedicate IMM-urilor și depozitele pentru retaileri.

Avem o abordare oportunistă, astfel că atunci când identificăm o oportunitate, profităm de ea. Ne așteptăm să angajăm un country manager în următoarele 6 luni. Această persoană va fi însărcinată să cumpere teren pentru mai multe proiecte și să ne pună în acțiune strategia“, a declarat, pentru Profit.ro, Vic Huys, CEO al Ascot, parte a Recon Group, și unul dintre fiii lui Benedict Huys.

Recon a intrat pe piața imobiliară românească în 2019 cu divizia sa Ascot, prin care a cumpărat un teren de 1.500 de metri pătrați în zona spitalului pentru copii Grigore Alexandrescu, pe care vrea să dezvolte un bloc cu două subsoluri și 12 etaje.

EXCLUSIV FOTO Indotek, deținut de unul dintre cei mai bogați unguri, intră pe sectorul logistic și în România. Tranzacție cu un dezvoltator susținut de mai mulți milionari belgieni CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Indotek, deținut de unul dintre cei mai bogați unguri, intră pe sectorul logistic și în România. Tranzacție cu un dezvoltator susținut de mai mulți milionari belgieni

„Am primit avizul de oportunitate pentru acest bloc și acum continuăm proiectarea. Acest aviz pare a fi foarte complex, dar încercăm să respectăm toate cerințele. Documentul recomandă o dezvoltare mixtă. Astfel că acum desenăm un proiect mixt, în principal cu spații de coworking sau o clinică medicală. În ambele scenarii, aceste spații vor fi combinate cu o parte mai mică de unități rezidențiale. Credem că 20 de unități rezidențiale ar fi potrivite, dar suntem deschiși să explorăm variante mai dense pentru a atrage «nomazii urbani».

Această generație de chiriași caută apartamente compacte, dar atractive, la prețuri rezonabile, într-o locație excelentă, care oferă toate serviciile la câțiva pași. Această dezvoltare poate deveni o oportunitate de investiție pentru un investitor specializat. Ne așteptăm să primit autorizația de construire în 9 până la 12 luni. Clădirile existente pe teren nu vor fi demolate înainte de primirea avizelor finale“, explică managerul.

EXCLUSIV Valentin Vișoiu a intrat în parteneriat cu One United Properties pentru dezvoltarea proiectului One Băneasa AirPark. Ei sunt acționari și ai operatorului aerian My Jet CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Valentin Vișoiu a intrat în parteneriat cu One United Properties pentru dezvoltarea proiectului One Băneasa AirPark. Ei sunt acționari și ai operatorului aerian My Jet

Soldul investițiilor străine directe realizate de belgieni în România era de peste 2,6 miliarde de euro la finalul anului 2022, potrivit datelor centralizate de Banca Națională a României.

O serie de milionari belgieni au ajuns să investească în România la recomandarea unor parteneri sau cu ajutorul unor antreprenori români. Aceștia au plasat până acum peste 2 miliarde de euro în proprietăți românești. Printre ei se numără Patrick Van Den Bossche și Marc Lebbe – fondatorii Liebrecht & WooD, Steven Van Den Bossche și Carl Decoopman – proprietarii BelRom, familia De Pauw – proprietar al WDP, Jan Van Geet – care controlează VGP, familia antreprenorului Jan De Clerk – care deține Alinso Group, familia lui Luc Geuten – care controlează Mitiska, familia Kerckhof – care deține Vabeld, Frank Donck de la Atenor, Christian Dumolin – proprietarul Koramic Real Estate, Jan Demeyere și Didier Balcaen – fondatorii Speedwell sau fostul pilot de raliuri Yves Weerts.

viewscnt
Afla mai multe despre
recon
huys