Vitalis Consulting: “Suntem pregătiți ca în 2024 să livrăm cateva mari proiecte, printre care One Cotroceni Park și Grand Hotel du Boulevard”

Vitalis Consulting: “Suntem pregătiți ca în 2024 să livrăm cateva mari proiecte, printre care One Cotroceni Park și Grand Hotel du Boulevard”
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 29 feb 2024

Cu peste 17 ani de experiență pe piața construcțiilor și imobiliarelor din Europa și mai mult de 400 de proiecte majore de construcții livrate la cele mai înalte standarde de calitate, compania de Construction Management, Vitalis Consulting, recunoscută la nivel internațional, a acordat câteva minute echipei Legile Afacerilor, prin reprezentantul Alexandru Samoilă, Managing Director.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Portofoliul vostru a crescut constant și a ajuns în prezent la peste 400 de proiecte. Pe ce fel de proiecte vă focusați cel mai mult atenția? Știm că sunteți foarte activi pe zona industrială și de retail în ultima vreme.

Într-adevăr am fost destul de activi pe zona industrială și cea de retail în ultima perioadă. În momentul de față suntem implicați în câteva proiecte industriale care au termen de finalizare în 2024. Este vorba despre Fabrica de componente auto de la Ghiroda, Fabrica de hrană pentru animale – Pet Factory, Unitatea de ambalare produse farmaceutice din Turda, extinderea Halei Siemens din Sibiu, renovarea unui laborator din Timișoara și lucări în cadrul depozitului Kaufland din Turda.

Dacă discutăm pe sectorul retail, aici pregătim finalizarea lucrărilor din Militari împreună cu partenerul nostru, Kaufland România. Tot în același parteneriat am livrat cu success și hipermarketul Kaufland din Urziceni acum aproape 3 luni, în luna Noiembrie.

Urmează un an electoral, cu 4 tipuri de alegeri. Credeți că asta va veni la pachet și cu instabilități? Cu ce fel de schimbări sperați să vină noua clasă de politicieni?

2024 va fi probabil marcat de subiectul alegerilor ce vor avea loc anul aceasta. Insist asupra actualei probleme, și anume această schimbare continuă pe plan legislativ. Este o provocaresa ti pasul permanent cu toate modificările făcute de pe o zi pe alta, cu intrare în vigoare imediată. Speram la mai mult sprijin pentru antreprenori și mai multă stabilizare din punct de vedere al regulilor și legilor.

Schimbarea pe care, cred eu, toată lumea o așteaptă ar fi sa avem cat mai putine modificari legislative pentru a creste astfel nivelul de predictibilitate pentru investitori. În domeniul construcțiilor, vedem de la an la an creșteri majore a prețului de materiale și servicii. Încercăm astfel, pe cât posibil, să construim fiecare proiect cu o atenție majoră în această direcție.

Care sunt “trendurile” actuale din domeniul construcțiilor? Ați remarcat schimbări la nivel de abordare din partea clienților?

Dacă avem o certitudine, aceea este că domeniul construcțiilor este unul foarte variat și dinamic. Tendințele se schimbă rapid, simultan, pe mai multe planuri.

Deși vedem o diminuare a numarului de proiecte rezidențiale, cererea acestui sector există înca în piață. Nu putem să ignorăm creșterea pe care o sesizăm în domeniul industrial și cel de logistică. De asemenea, și în zona hotelieră observăm o creștere accentuată.

Dacă discutăm despre schimbări de abordare, văd clienții având o atenție mult mai ridicată în ceea ce privește costurile. Și este normal. Pentru noi este o provocare care ne motivează să găsim soluția prin care îmbinăm calitatea înaltă a lucrării cu o eficientizare a costurilor. Consider că aici se face diferența între două sau mai multe proiecte.

Echipa Vitalis este implicată în dezvoltarea componentei rezidențiale a proiectului mixt One Cotroceni Park: „Ca urmare a unui parteneriat de succes, tot noi coordonăm și componenta rezidențială a aceluiași proiect. Aceasta va consta în 8 clădiri a câte 11 etaje și 898 de apartamente, pe o suprafața de aproximativ 138.000 mp.” spune Alexandru Samoilă.

Urmăriți interviul de mai jos pentru a afla informații despre oportunitățile, dar și provocările pieței, prin prisma Vitalis Consulting:

Articol susținut de Investing in Property

viewscnt
Afla mai multe despre
vitalis consulting
grand hotel du boulevard