ArcelorMittal, cel mai mare producător de oțel, revine pe profit, după pierderi de peste 6 miliarde dolari

ArcelorMittal, cel mai mare producător de oțel, revine pe profit, după pierderi de peste 6 miliarde dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2017

ArcelorMittal, cel mai mare producător de oțel din lume, a revenit la un profit net de 403 milioane de dolari în trimestrul al patrulea, după pierderi de 6,69 miliarde de dolari în aceeași perioadă a anului trecut, pentru 2017 anticipând creșterea cheltuielilor de capital, relatează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Revenirea la profit în ultimele trei luni ale anului trecut s-a datorat lipsei costurilor excepționale provocate de scăderea accentuală a prețurilor oțelului la nivel internațional, care au generat pierderea de anul trecut, conform news.ro.

ArcelorMittal anticipează pentru acest an creșterea cheltuielilor de capital la 2,9 miliarde de dolari, comparativ cu 2,4 miliarde de dolari în 2016.

ArcelorMittal: Piața pe care activează combinatul din Galați este dificilă, o parte din producție se duce în Turcia CITEȘTE ȘI ArcelorMittal: Piața pe care activează combinatul din Galați este dificilă, o parte din producție se duce în Turcia

Vânzările au urcat cu 1% în trimestrul patru, la 14,1 miliarde de dolari, datorită volumului mai mare de oțel livrat, a prețurilor medii mai mari și a prețurilor de referință mai mari ale minereului de fier.

Efectul creșterilor respective a fost însă compensat de prețurile mai mici din piață pentru livrările de minereu de fier, potrivit companiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
arcelor
otel