Cumpărăturile second-hand sunt o afacere de peste un miliard de dolari pentru Amazon în Europa

Cumpărăturile second-hand sunt o afacere de peste un miliard de dolari pentru Amazon în Europa
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2023

Cererea consumatorilor pentru articole second-hand în Marea Britanie și întreaga Europă a dat naștere unor afaceri de un miliard de lire sterline (1,3 miliarde de dolari) pentru grupul american Amazon, a declarat directorul diviziei britanice John Boumphrey, într-un interviu acordat Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Mulți retaileri și producători se așteaptă ca această tendință să continue, în contexul în care cumpărătorii, afectați de creșterea prețurilor și costurilor cu împrumuturile, încearcă să facă economii și să facă achiziții mai sustenabile, scrie Agerpres.

CCR a decis - Foștii și actualii parlamentari rămân cu pensiile speciale. Ce pensie specială au chiar președintele CCR și alți magistrați CITEȘTE ȘI CCR a decis - Foștii și actualii parlamentari rămân cu pensiile speciale. Ce pensie specială au chiar președintele CCR și alți magistrați

John Boumphrey, director de țară la Amazon, le-a spus jurnaliștilor că numai în Marea Britanie gigantul american a vândut anul trecut peste patru milioane de articole second-hand la un preț redus. În primele nouă luni din acest an, vânzările Amazon de produse second-hand în Marea Britanie au crescut cu peste 15% comparativ cu perioada similară a anului trecut, a adăugat Boumphrey.

În anul 2022, Amazon a avut venituri totale de 24 miliarde de lire sterline în Marea Britanie.

"Clienții ne-au spus că motivul pentru care cumpără articole second-hand este acela că vor să facă economii în contextul crizei actuale a costului vieții și pentru că vor să cumpere mai sustenabil", a afirmat Boumphrey.

Obiectivul Amazon este să ajungă la emisii zero de CO2 în 2040.

Boumphrey a precizat că șefii Amazon sunt nemulțumiți de modificările cadrului de reglementare în Europa, în special în Marea Britanie, și că își pun întrebări dacă au suficientă vizibilitate pentru a investi.

Trei orașe din România, în topul destinațiilor europene cu cele mai mici prețuri la bere draft CITEȘTE ȘI Trei orașe din România, în topul destinațiilor europene cu cele mai mici prețuri la bere draft

"Sunt foarte multe modificări aduse cadrului de reglementare, nu doar în Marea Britanie, ci și în Europa, și una din întrebările pe care ni le adresează este: ne va da asta certitudine pe termen lung?", a precizat Boumphrey.

Aceste declarații vin după ce zilele trecute Guvernul de la Londra a salutat investițiile străine de 29,5 miliarde de lire sterline drept o dovadă că Marea Britanie și-a recâștigat atractivitatea pentru investitori, după incertitudinea declanșată de ieșirea din Uniunea Europeană și turbulențele politice de anul trecut. 

viewscnt
Afla mai multe despre
second-hand
amazon