EXCLUSIV Guvernul vrea să sprijine cu facilități micile lanțuri de magazine locale

EXCLUSIV Guvernul vrea să sprijine cu facilități micile lanțuri de magazine locale
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 18 mar 2024

Guvernul vrea să acorde o serie de facilități micilor lanțuri de retaileri locali, care au magazine de proximitate mai mici de 400 mp, au declarat pentru Profit.ro surse guvernamentale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

”Executivul caută soluții pentru susținerea de produse românești, prin intermediul micilor rețele locale, care se pot aproviziona de pe lanțul scurt al producătorilor locali”, au precizat sursele citate.

ULTIMA ORĂ Guvernul schimbă regulile pentru Uber și Bolt, după cum au cerut taximetriștii. Mașini închiriate și în comodat sunt eliminate, transport doar în județul de înmatriculare, taxă mai mare. Șoferii part time spun că vor renunța CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Guvernul schimbă regulile pentru Uber și Bolt, după cum au cerut taximetriștii. Mașini închiriate și în comodat sunt eliminate, transport doar în județul de înmatriculare, taxă mai mare. Șoferii part time spun că vor renunța

Premierul Ciolacu, alături de ministrul Economiei, Radu Oprea, și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, se vor întâlni, de altfel, cu reprezentanți ai lanțurilor de magazine autohtone și ai distribuitorilor de bunuri, pentru a analiza măsurile și sursele de finanțare pentru sprijinirea acestora.

PSD și Marcel Ciolacu au susținut frecvent ideea ca achizițiile publice de alimente să respecte lanțul scurt de aprovizionare sau ca în toate licitațiile publice să fie aplicat „Criteriul verde”, un principiu european, care acordă punctaj suplimentar companiilor cu ruta de transport cea mai scurtă, care poluează cel mai puțin, față de punctul de destinație al contractantului și care, în acest mod, poate sprijini firmele românești în astfel de proceduri.

viewscnt
Afla mai multe despre
retailer
autohton
local
magazin
proximitate
400 mp
guvern