Germania vrea să pună capăt comerțului cu carne ieftină

Germania vrea să pună capăt comerțului cu carne ieftină
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 iul 2020

După ce descoperirea unui focar de coronavirus la abatorul de la Guetersloh a declanșat o dezbatere cu privire la standardele din industria alimentară din Germania și la dependența de mâna de lucru a muncitorilor emigranți, în special din România, ministrul german al Agriculturii, Julia Kloeckner, vrea să reducă dependența gospodăriilor germane de carnea ieftină.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

"Carnea este prea ieftină. Publicitatea care pune accent pe prețurile reduse la carne nu se potrivește cu sustenabilitatea... Acest lucru nu mai este acceptabil", a declarat ministrul german al Agriculturii, într-un interviu acordat Reuters, scrie Agerpres.

Obligați să țină interiorul închis, proprietarii de restaurante se simt impulsionați după o discuție cu miniștrii: Cineva i-a luminat brusc; sperăm să ne dea voie să deschidem la 15 iulie CITEȘTE ȘI Obligați să țină interiorul închis, proprietarii de restaurante se simt impulsionați după o discuție cu miniștrii: Cineva i-a luminat brusc; sperăm să ne dea voie să deschidem la 15 iulie

Carnea cu prețuri reduse, de la salam și până la tradiționalii cârnați, este un produs alimentar de bază pentru mulți consumatori germani, însă descoperirea unui focar de COVID-19 la unul dintre cele mai mari abatoare din Germania a ridicat semne de întrebare cu privire la unele din practicile urmate pentru a menține prețurile la un nivel atât de scăzut.

Eforturile de identificare a persoanelor afectate de coronavirus au fost îngreunate de faptul că unele abatoare nu au putut furniza adresele la care locuiesc unii angajați, pentru că lucrau cu firme subcontractoare care le furnizau muncitori emigranți. De asemenea, chiar și unele firme subcontractoare se bazau la rândul lor pe alte firme subcontractoare care să le aducă muncitori.

Ministrul german al Muncii, Hubertus Heil, a criticat ceea ce el a numit sistemul de "sub-sub-subcontractare" în abatoare și a introdus noi legi care le obligă să angajeze personal în mod direct.

În plus, ministrul german al Agriculturii, Julia Kloeckner, intenționează să introducă și alte măsuri pentru a răspunde la ceea ce a catalogat drept "consecințele serioase" ale presiunilor prețului scăzut al cărnii asupra bunăstării animalelor, condițiilor de lucru din abatoare și veniturilor fermierilor. Kloeckner s-a declarat conștientă de faptul că măsurile pe care le are în vedere ar putea determina unele firme să își mute afacerile peste hotare, ceea ce ar însemna că autoritățile germane nu vor mai putea controla respectarea standardelor.

Kloeckner a propus și un comision pentru bunăstarea animală care să îi recompenseze pe fermierii care sunt preocupați să asigure animalelor lor condiții mai bune, iar pentru a contracara riscul ca abatoarele să se mute peste hotare va promova o etichetă europeană cu privire la bunăstarea animală care să fie aplicată pe produsele din carne.

"Carnea nu ar trebui să fie un produs de lux accesibil doar celor bogați, dar nici un produs junk de zi cu zi", a spus oficialul german, la o întâlnire cu reprezentanții industriei cărnii și ai sectorului de retail.

viewscnt
Afla mai multe despre
carne
germania
muncitori romani