Inatech Packaging anunță: Vrem să devenim un furnizor important în Europa de Est

Inatech Packaging anunță: Vrem să devenim un furnizor important în Europa de Est
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 19 mar 2024

Grupul Inatech, unul dintre cei mai mari furnizori de produse și soluții de ambalare din România, vrea să-și extindă prezența în Europa de Est, cu accent pe piețele din Bulgaria și Ungaria. Exporturile reprezintă acum 10% din cifra de afaceri a grupului, un business care va ajunge în acest an în apropierea pragului de 10 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Principalul obiectiv rămâne creșterea cotei de piață prin diversificarea și dezvoltarea portofoliului de produse. Vizăm creșterea volumului de vânzări cu cel puțin 10% pe an în următoarea perioadă și, totodată, să devenim un furnizor important în Europa de Est, unde există încă loc suficient de creștere”, a declarat pentru Profit.ro Cristian Bădescu, CEO Inatech Packaging.

Anul trecut, cifra de afaceri la nivel de grup a urcat la 9 milioane de euro, iar pentru 2024 este bugetată o creștere de 10%, astfel încât anul viitor rulajul să depășească 11 milioane de euro.

FOTO Lidl retrage de la vânzare un produs. Posibil contaminat cu Salmonella CITEȘTE ȘI FOTO Lidl retrage de la vânzare un produs. Posibil contaminat cu Salmonella

Creșterile sunt susținute de cererea tot mai mare, atât din partea companiilor, cât și din partea consumatorilor individuali, și de decizia privind diversificarea strategică a ofertei: Inatech a încheiat mai multe parteneriate strategice - precum cel cu grupul german Schaumaplast, destinat producerii de ambalaje termoizolante în condiții de  temperatură controlată – și și-a extins gama de produse prin creșterea segmentului de izolații termice destinate locuințelor.

În continuare, Inatech urmărește să intre în noi industrii cu potențial ridicat și caută oportunități de creștere în domenii precum e-commerce, industria farmaceutică și retail.

Restaurantele ​​McDonald\'s sunt afectate de o pană a sistemelor informatice la nivel global CITEȘTE ȘI Restaurantele ​​McDonald's sunt afectate de o pană a sistemelor informatice la nivel global

Bădescu spune că începutul lui 2024 indică un an favorabil pentru piața ambalajelor, cu perspective semnificative pentru creștere și inovare: “Observăm o schimbare de mentalitate în rândul clienților, atât întreprinderi cât și persoane fizice, în ceea ce privește ambalajele. Această tendință se manifestă și în alte categorii de produse, în sensul că există o cerere crescută pentru ambalaje mai durabile și de calitate, în scopul reducerii cheltuielilor. Companiile, în căutarea eficienței sporite, manifestă o cerere crescută pentru diverse tipuri de ambalaje și caută furnizori care să ofere o gamă completă de soluții de ambalare”.

El remarcă, de asemenea, interesul tot mai ridicat pentru ambalajele sustenabile, realizate din materiale reciclate, și pentru ambalaje ecologice, realizate din hârtie și carton, care a ajuns să reprezinte deja un segment important în business-urile din domeniu.

FOTO Magazin Lidl, închis de Protecția Consumatorilor, după ce au fost găsite excremente de șoareci, dar și capcane cu lipici CITEȘTE ȘI FOTO Magazin Lidl, închis de Protecția Consumatorilor, după ce au fost găsite excremente de șoareci, dar și capcane cu lipici

Fondat în 2010, grupul - din care fac parte Inatech Packaging (divizia de ambalaje), Isoteckline (divizia de izolații pentru construcții) și iFOAM AG (divizia de ambalaje customizate), este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața ambalajelor de protecție și are două depozite, în Domnești - lângă București - și Oradea.

viewscnt
Afla mai multe despre
inatech
exporturi