Lidl a cumpărat un teren din fostele sere Berceni de la omul de afaceri Horia Culcescu, pentru 2,38 milioane euro

Lidl a cumpărat un teren din fostele sere Berceni de la omul de afaceri Horia Culcescu, pentru 2,38 milioane euro
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 22 feb 2017

Retailerul Lidl, care deține o rețea de aproape 210 magazine la nivel national, a cumpărat cu 2,38 milioane euro un teren în sectorul 4 al Capitalei de la firma Berser, care deține serele Berceni și este controlată de omul de afaceri Horia Culcescu, fin al lui Gigi Becali și proprietar al producătorului de vin Ostrovit.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Terenul în suprafață de 9.687 mp este situat în București, sectorul 4, pe strada Drumul Binelui (fostele sere Berceni).

De la începutul anului, Culcescu a mai vândut un teren de 4.129 mp firmei Adline Supplies, pentru circa 550.000 euro, iar anul trecut a cedat în zonă mai multe terenuri unor dezvoltatori imobiliari.

Berser este controlată de Horia Culcescu prin producătorul de conserve din legume și fructe Leader International (90,9%), potrivit datelor furnizate de Termene.ro.

Lidl va continua în acest an investițiile în extinderea rețelei, cu peste 10 magazine noi, și în modernizarea celor existente CITEȘTE ȘI Lidl va continua în acest an investițiile în extinderea rețelei, cu peste 10 magazine noi, și în modernizarea celor existente

Horia Culcescu (46 ani) este unul dintre cei mai bogați agricultori din România, prezent în Top 300 Capital din 2015 cu o avere estimată la 60-65 milioane euro.

Lidl este al treilea retailer de pe piața românească, cu afaceri de peste un milliard de euro. Compania a deschis 14 magazine noi în 2016, dintre care cinci numai în București, iar planurile expansiune vor continua și în acest an, compania văzând un potențial real de 300 de magazine Lidl în România.

Retailerul a intrat pe piața locală în 2010, când a preluat de la grupul Tengelmann cele aproximativ 100 de magazine de discount Plus.

Lidl este parte a grupului german Schwarz, care mai deține în România rețeaua de hipermarketuri Kaufland, liderul pieței locale de retail.

viewscnt
Afla mai multe despre
lidl
culcescu
teren
tranzacție
berceni