Tranzacție - Scandia Food România cumpără producătorul de mezeluri Agra’s

Tranzacție - Scandia Food România cumpără producătorul de mezeluri Agra’s
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 dec 2021

Producătorul pateurilor și conservelor de carne Bucegi și Scandia Sibiu, Scandia Food, preia Agra’s Alba Iulia, companie specializată în procesarea cărnii și producția de preparate pe bază din carne.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Preluarea Agra’s de către Scandia Food aduce o extindere a portofoliului de produse, ca și a capacităților de producție și procesare a cărnii la nivel de grup, extinzând astfel capabilitățile în categoria de mezeluri.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

Compania Agra’s procesează lunar aproximativ 200 de tone de carne, în fabrica din localitatea Oarda, județul Alba, iar produsele sunt comercializate atât prin rețeaua proprie de magazine, cât și în afara acestora, în diferite zone ale țării, dar și la export, în țări precum Italia și Cipru.

”Această achiziție ne permite să ne ducem mai departe strategia de dezvoltare prin achiziția unor jucători cu notorietate din sectorul alimentar, pentru atragerea de noi volume și de a beneficia de sinergii care derivă din acestea. Totodată, această tranzacție susține strategia companiei de migrare din zona de producător de conserve către o companie de food”, spune Andrei Ursulescu, Director General și Administrator Scandia Food.

Compania Agra’s deține în acest moment o fabrică în localitatea Oarda, județul Alba, precum și 9 magazine proprii. Fabrica are o capacitate de producție de 4500 de tone anual și aproximativ 300 de angajați.

„Proiectul a fost o dorință comună care a avut la bază sinergiile existente, experiența și profesionalismul ambelor echipe care vor ajuta la valorizarea oportunităților existente și contribui totodată la dezvoltarea producției și portofoliului de mezeluri”, au declarat Dan Sărmășan și Ligia Sanda Stîncel, fondatorii Agra’s.

Scandia Food va fi implicată în deciziile și procesul de management al companiei alături de echipa de management existentă în cadrul companiei Agra’s, asigurând astfel partenerii de garantarea standardelor de calitate de cel mai înalt prestigiu, așa cum a fost și până acum.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

Scandia Food, cu peste 1.000 de angajați, deține mărcile Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu, Lotka, Năvodul Plin, Tapas, Rotina, Roua, Sunset Nuts,Yummy Snacks. În acest an, Scandia și-a materializat ambițiile de creștere intrând în piața produselor congelate, extinzându-și astfel know-how-ul în producția și distribuția de produse congelate sub brandurile Scandia Sibiu, Sibiu și Roua.

Agra’s are circa 80 de produse individuale. În 2010, compania a intrat pe piața de retail prin lansarea rețelei de magazine proprii Agra’s.

viewscnt
Afla mai multe despre
scandia food românia
agra’s
mezeluri