Scandia Food cumpără o fabrică și intră în categoria de produse congelate

Scandia Food cumpără o fabrică și intră în categoria de produse congelate
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2021

Producătorul pateurilor și conservelor de carne Bucegi și Scandia Sibiu, Scandia Food, care activează de aproape 100 de ani pe piața locală, intră în categoria de produse congelate prin achiziționarea unei fabrici în domeniul producției de mâncăruri congelate pe bază de carne. Compania este încorporată sub noua entitate Scandia Food Frozen. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Întregul proiect a pornit de la identificarea categoriei de produse și semipreparate congelate pe bază de carne, drept o oportunitate pentru Scandia Food, însă care s-a transformat ulterior într-un proiect strategic, încheiat prin intrarea în această nouă piață și totodată prin achiziționarea unei companii, al cărui principal obiect de activitate este producția și distribuția de produse congelate.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Divizia de congelate nou formată de către Scandia Food aduce o extindere a portofoliului de produse prin intrarea în categoria de mâncăruri congelate pe baza de carne și totodată susține strategia companiei de migrare din zona de producător de conserve către o companie de food.

Compania produce lunar aproximativ 200 de tone în fabrica din județul Ilfov, iar produsele sunt comercializate atât prin intermediul partenerilor interni cât și externi, în țări precum Olanda sau Israel.

“Proiectul a fost o dorință comună care a avut la bază sinergiile existente, experiența și profesionalismul ambelor echipe, care vor ajuta la valorizarea oportunităților din prezent și consolidarea business-ului existent”, a declarat Andrei Ursulescu, Director General și Administrator Scandia Food.

 Scandia Food va juca rolul de acționar principal și va fi implicat în deciziile și procesul de management al companiei recent preluate, alături de echipa de management existentă, asigurând astfel partenerii de garantarea standardelor de calitate de cel mai înalt prestigiu, așa cum a fost și până acum.

Fabrica Scandia de la Sibiu își are originile în 1922, când a fost înființată de germanul Josef Theil, iar în 2001 a fost preluată de actualii proprietarii, devenind o companie cu capital integral privat. În 2010, acționarii au investit 40 milioane euro într-o nouă fabrică la Sibiu.

Profit.ro a anunțat că Scandia pregătește și o investiție de peste 30 de milioane de euro pe piața imobiliară din Sibiu.

viewscnt
Afla mai multe despre
carne
conserve
scandia food