VIDEO Ministrul Agriculturii nu este de acord cu închiderea hipermarketurilor în weekend

VIDEO Ministrul Agriculturii nu este de acord cu închiderea hipermarketurilor în weekend
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2024

Ministrul Agriculturii Florin Barbu nu este de acord cu propunerea ca hipermarket-urile să fie închise sâmbăta și duminica pentru a avantaja micii retaileri. ”Timpul dumneavoastră liber acela este, în weekend. În timpul săptămânii toată lumea muncește, toată lumea are probleme”, a susținut ministrul Agriculturii la Prima TV.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Am avut o discuție la guvern cu micii retaileri, au avut solicitarea aceasta de a fi închise în weekend, sâmbăta și duminica, aceste magazine. Micii retailer sunt procesatorii români care au și magazine de desfacere. Scăderea vânzărilor la magazinele mici este foarte mare în perioada de weekend. Foarte mulți români muncesc în timpul săptămânii și în wekeend merg și se relaxează, se duc în mall, în mall este și câte un supermarket, deci fac și cumpărăturile. Eu nu cred că pot, ca ministru al Agriculturii, să vă oblig pe dumneavoastră când să vă faceți cumpărăturile. Timpul dumneavoastră liber acela este, în weekend. În timpul săptămânii toată lumea muncește, toată lumea are probleme. Dacă am face un sondaj, nici românii n-ar fi de acord. În timpul săptămânii, foarte mulți oameni merg la muncă, au un timp foarte scurt de a merge la cumpărături. Sâmbăta și duminica ies cu copiii, merg la cumpărături, se recreează și alte lucruri”, a explicat ministrul Agriculturii la Prima TV.

Întrebat dacă, în concluzie, va fi modificat programul de funcționare pentru hipermarket-uri, Florin Barbu a răspuns: ”Nu sunt de acord cu lucrul acesta. Din punctul meu de vedere, eu nu sunt de acord cu acest aspect”.

Nume ilustre, precum Salameh și Becali, lansează regenerabile. Panouri solare flotante pe lac de irigații și pescuit CITEȘTE ȘI Nume ilustre, precum Salameh și Becali, lansează regenerabile. Panouri solare flotante pe lac de irigații și pescuit

Cât despre statele europene în care marile lanțuri de magzine sunt închise în weekend, Florin Barbu a spus: ”Am fost în zona de Franța. Cred că duminica după ora 13.00 erau închise, dar sâmbăta erau deschise”.

Premierul Marcel Ciolacu a precizat că a dat spre analiză propunerea privind eventuala închidere a supermarketurilor în weekend, pentru a vedea care este impactul unei astfel de propuneri. Liderul PSD a mai spus că o decizie în acest sens „nu este una ușoară”.

VIDEO POATE FI ACCESAT AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
supermarket
închidere
weekend
ministru
agricultură
florin barbu