Ministrul Economiei: Menținem voucherele de vacanță și în 2020. Este examinată și soluția de a le extinde în extrasezon.

Ministrul Economiei: Menținem voucherele de vacanță și în 2020. Este examinată și soluția de a le extinde în extrasezon.
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 nov 2019

Voucherele de vacanță vor fi menținute și în 2020, a declarat ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, menționând că este examinată și soluția de a stimula utilizarea lor și în perioada de extrasezon, relatează News.ro. El invocă și un proiect de lege referitor la utilizarea voucherelor de vacanță și în mediul privat, iar deducerea se va face din impozitul pe profit.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

”Am fost întrebat tot timpul dacă voucherele de vacanță vor fi păstrate, dacă se va renunța la ele, ce vom face. Evident că menținem voucherele de vacanță. Niciodată nu a fost problema renunțării la voucherele de vacanță. Și, mai mult, avem chiar o inițiativă parlamentară în dezbatere la Camera Deputaților acum cu privire la voucherele de vacanță din domeniul privat, pentru companile private, acolo unde dorim nu deducere fiscală din venituri, ci deducere din impozitul pe profit”, a declarat ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, la postul Antena 3.

Mai mult, el spune că este examinată soluția de a le extinde în zona de extrasezon, când sunt mai puțini turiști. ”Mi se pare normal să stimulăm income-ul de turiști și în această perioadă, când sunt mai puțini turiști”, a adăugat el.

Ministrul spune că astfel vor fi spijiniți și hotelierii și industria hotelieră în extrasezon.
Potrivit unui proiect inițiat de fostul Minister al Turismului, românii care primesc vouchere de vacanță vor putea alege fie pentru folosirea lor pe întreaga perioadă a anului, ca până acum, fie pentru utilizarea doar în anumite luni, caz în care valoarea acestora ar urma să crească la 2.080 de lei.

Murad se teme ca noul guvern să nu anuleze facilitățile pentru turism. \ CITEȘTE ȘI Murad se teme ca noul guvern să nu anuleze facilitățile pentru turism. "Ne așteaptă un viitor noros."

”Când ne apucăm de bugetul anului viitor, o să le vedeți acolo. (...) Lăsați-ne să terminăm rectificarea bugetară, să ne apucăm de bugetul anului 2020 și atunci o să vedeți voucherele”, a subliniat oficialul.

Mohammad Murad, cel mai mare hotelier din România și președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, a declarat zilele trecute pentru Profit.ro că se teme că facilitățile cerute de multă vreme de către patronate, precum scăderea TVA, impozit specific și vouchere de vacanță, dar obținute în ultima guvernare a PSD, să nu fie anulate de actualul guvern liberal. Omul de afaceri se plânge că noul program de guvernare, care acordă doar o singură pagină turismului, nu ia în seamă acest domeniu.


 

viewscnt
Afla mai multe despre
guvern
vouchere vacanta