ArcelorMittal oprește producția de țevi sudate la uzina din Cracovia. Livrările către clienți - preluate inclusiv de fabrica din Iași

ArcelorMittal oprește producția de țevi sudate la uzina din Cracovia. Livrările către clienți - preluate inclusiv de fabrica din Iași
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 nov 2023

ArcelorMittal Tubular Products Europe a decis să oprească producția de țevi sudate la uzina sa din Cracovia, în replică la evoluția condițiilor din piață, urmând ca aprovizionarea clienților să fie preluată de celelalte unități europene. ArcelorMittal mai deține fabrici de țevi sudate în România, la Iași, precum și în Franța și în Republica Cehă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Producția de țevi sudate la fabrica din Polonia va fi oprită în primul trimestru al anului viitor, a anunțat compania într-o notă către clienți, obținută de Argus Media.

"Ca răspuns la evoluția contextului de piață și la angajamentul nostru de a ne reduce amprenta de carbon, am luat decizia strategică de a înceta operațiunile de tuburi la unitatea noastră de producție din Cracovia. Această mișcare face parte din inițiativa noastră mai amplă de aliniere a practicilor noastre de afaceri la obiectivele de sustenabilitate, contribuind la un viitor mai responsabil din punct de vedere ecologic", se arată în notă.

Bulgaria așteaptă decizia din iunie pentru clarificarea aderării la zona euro CITEȘTE ȘI Bulgaria așteaptă decizia din iunie pentru clarificarea aderării la zona euro

Decizia de a opri producția de țevi vine la puțin timp după ce ArcelorMittal a anunțat punerea temporară în inactivitate a bateriei de cocserie la uzina poloneză, citând cererea scăzută și condițiile dificile de piață, care fac ca producția să nu mai fie profitabilă.

Fabrica din Cracovia livrează țevi sudate pentru sectoarele construcțiilor, distribuției de apă și schelelor.

Compania a precizat că lucrează pentru a minimiza orice întrerupere a aprovizionării și că va face aprovizionarea de la celelalte unități de producție ale sale.

Pe lângă uzina din Polonia, ArcelorMittal produce țevi sudate pentru aplicații industriale în România (Iași), Cehia (Karvina) și Franța (Lexy și Fresnoy).

În 2020, ArcelorMittal a decis să își închidă definitiv furnalul și oțelăria din Cracovia, unde lucrau 650 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
arcelormittal cracovia
inchidere productie tevi sudate
arcelormittal tubular products iasi