Belarus introduce pedeapsa cu moartea pentru funcționarii publici și personalul militar pentru ”înaltă trădare”

Belarus introduce pedeapsa cu moartea pentru funcționarii publici și personalul militar pentru ”înaltă trădare”
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2023

Fosta republică sovietică Belarus își va extinde legislația penală pentru a permite aplicarea pedepsei cu moartea pentru funcționarii publici și personalul militar pentru „înaltă trădare”, informează dpa.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Parlamentul de la Minsk a votat în lectură finală un proiect de lege în acest sens, a anunțat agenția de stat Belta.

PROFIT NEWS TV Antreprenor de România - Mădălina Sumedrea, fondator Casa Matteo: Când avem prea multă cerere, când nu avem deloc. Un business dificil în faza incipientă comparativ cu alte afaceri. CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Antreprenor de România - Mădălina Sumedrea, fondator Casa Matteo: Când avem prea multă cerere, când nu avem deloc. Un business dificil în faza incipientă comparativ cu alte afaceri.

Republica Belarus, care este condusă de președintele autocrat Aleksandr Lukașenko, este ultima țară din Europa unde se mai aplică încă pedeapsa cu moartea, scrie Agerpres.

Anul trecut, această țară a stârnit critici pe plan internațional după ce a extins aplicarea pedepsei cu moartea pentru pregătirea de atentate teroriste, ca răspuns la acțiuni de sabotare a căilor ferate de către activiști belaruși care încercau să împiedice astfel trupele ruse să atace Ucraina.

Lukașenko a făcut ca țara sa să devină pentru Rusia o bază de operațiuni militare împotriva Ucrainei vecine. Până acum Belarus nu a participat în mod activ la lupte, însă recenta înființare a unor forțe combinate a alimentat speculații conform cărora Moscova va exercita presiuni asupra Minskului ca acesta să se ralieze operațiunilor ofensive în Ucraina.

Printr-o altă modificare a legii, ofensa de defăimare a Republicii Belarus va include pe viitor și afirmații denigratoare la adresa militarilor – similar cu legea din Rusia.

Mii de oameni se află în detenție în Belarus din rațiuni politice de când Lukașenko a zdrobit mișcarea populară împotriva realegerii lui la conducerea țării, în toamna lui 2020.

viewscnt
Afla mai multe despre
belarus
tradare