FOTO Rusia scoate de la naftalină un avion din epoca sovietică

FOTO Rusia scoate de la naftalină un avion din epoca sovietică
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 nov 2023

Rusia va readuce în serviciul militar un avion din perioada sovietică pentru a-și acoperi o parte din deficitul de capacități de supraveghere aeriană din Ucraina, afirmă ministerul britanic al Apărării.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ce spun analiștii militari britanici:

Rusia probabil că ia în considerare posibilitatea de a readuce în serviciu avionul de recunoaștere la mare altitudine M-55 MYSTIC B din epoca sovietică, arată Hotnews.

Rusia va înlocui Eurovision cu ....Intervision CITEȘTE ȘI Rusia va înlocui Eurovision cu ....Intervision

Cu un plafon operațional de peste 21.000 de metri, aeronava a fost folosită în ultima vreme ca platformă de cercetare în domeniul științelor pământului.

Cu toate acestea, a fost observată recent având adăugată o capsulă de recunoaștere militară, dezvoltată pentru a fi utilizată pe avioanele de luptă rusești.

O deficiență esențială în strategia de achiziții militare a Rusiei a fost eșecul de a obține o capacitate adecvată de informații, supraveghere, identificarea de ținte și recunoaștere (ISTAR).

Aceasta este crucială pentru urmărirea precisă și în timp util a țintelor de către forțele aeriene, maritime și terestre.

PwC, investigată după ce ar fi ajutat un oligarh rus să transfere o participație de 1 miliard lire sterline pentru a evita sancțiunile UE CITEȘTE ȘI PwC, investigată după ce ar fi ajutat un oligarh rus să transfere o participație de 1 miliard lire sterline pentru a evita sancțiunile UE

Există o posibilitate reală ca M-55 să revină în serviciul de luptă pentru a susține limitatele capacități ISTAR ale Rusiei deasupra Ucrainei.

Funcționarea la altitudini mari permite senzorilor să lucreze la o distanță considerabilă. Este aproape sigur că aeronava va efectua misiuni împotriva Ucrainei din relativa siguranță a spațiului aerian rusesc.

Evaluarea britanică vine după ce, recent, a apărut în spațiul public o imagine cu o aeronavă M-55 având prinse sub aripi dispozitive similare cu unele văzute în trecut la avioane de luptă Su-34:

FOTO POATE FI VĂZUT AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
avion