PIB-ul Greciei s-a contractat cu 9% în 2020 din cauza epidemiei covid-19

PIB-ul Greciei s-a contractat cu 9% în 2020 din cauza epidemiei covid-19
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 oct 2021

Produsul Intern Brut (PIB) al Greciei s-a contractat în 2020 cu 9%, arată statistici oficiale revizuite, o contracție mai mare decât cea anunțată inițial, impactul pandemiei covid-19 fiind mai mare decât se aștepta, relatează AFP.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

O primă estimare, în martie, preconiza o contracție de 8,2% a PIB-ului grec în 2020, scrie News.ro.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Institutul grec de statistică apreciază că această revizuire în scădere a PIB-ului ”reflectă impactul asupra creșterii (economice) al pandemiei covid-19 și măsurilor restrictive implementate”.

Guvernul grec mizează pe o relansare solidă a PIB-ului în 2021, în urma unor bune performanțe în sectorul turistic.

Potrivit unui proeict al bugetului aferent lui 2022, prezentat la începutul lunii, Guvernul se așteaptă la o creștere a PIB-ului de 6,1% în 2021 și de 4,5% în 2022.

Revizuirea în scădere a PIB-ului în 2020 are loc în urma unei creșteri economice mai mari decât se prevedea în al doilea trimestru al lui 2021 și în contextul în care sectorul turistic urmează să înregistreze rezultate mai bune în trimestrul al treilea.

Fondul Monetar Internațional (FMI) și-a revzuit în creștere previziunile cu privire la Grecia și preconizează o creștere economică de 6,5% anul acesta, urmată de o încetinire, la 4,6%, în 2022, potrivit unui raport publicat săptămâna aceasta.

Cimisia Euroeană (CE) preconiza în această vară o creștere economică de 4,3% în 2021 în Grecia și de 6% în 2022. Următoarele previziuni CE urmează să fie publicate în noiembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
grecia
pib