Presa pro-guvernamentală de la Budapesta: România „a aruncat cu un tort cu frișcă în obrazul UE”. Punem pariu că România va scăpa fără nicio problemă după respingerea parteneriatului civil?

Presa pro-guvernamentală de la Budapesta: România „a aruncat cu un tort cu frișcă în obrazul UE”. Punem pariu că România va scăpa fără nicio problemă după respingerea parteneriatului civil?
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 sep 2021

Luni după-amiază, imediat după ce Ursula von der Leyen – sau, în mod simbolic, UE cu toate valorile sale – a părăsit România, marți Parlamentul de la București a și „aruncat un uriaș tort cu frișcă” (cum s-ar spune) în obrazul UE, scrie publicația pro-guvernamentală Magyar Nemzet.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Profit.ro a anunțat că Legea parteneriatului civil a fost respinsă de Parlament, prin votul final al Camerei Deputaților, după ce în 2018 fusese respinsă de Senat. Inițiativa legislativă ar fi oferit posibilitatea tuturor persoanelor să încheie un parteneriat civil, fie cu cineva de sex opus, fie cu o persoană de același sex. Singurul partid care a susținut proiectul a fost USR PLUS, care a invocat drepturile civile de care cuplurile de același sex sunt lipsite comparativ cu celelalte persoane.

”În calitate de cameră decizională, Camera Deputaților a respins proiectul de lege referitor la recunoașterea relației între parteneri de viață. Acest proiect ar fi reglementat situația juridică în care doi oameni ar putea trăi împreună și forma o familie fără să se căsătorească – scria într-un comentariu portalul transilvan Fötér.ro.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

În acesta s-a precizat de asemenea că reglementarea respectivă a apărut datorită situației cuplurilor dintre persoane de același sex, scrie g4media.ro.

Luni, Comisia Europeană a dat undă verde proiectului PNRR, în care se prezintă modul de utilizare a celor 29,2 miliarde euro din pachetul financiar al UE. Proiectul aprobat a fost înmânat simbolic, în împrejurări festive, președintelui Klaus Iohannis și premierului Florin Cîțu.

Ziua următoare, Camera Deputaților a respins proiectul de lege referitor la relațiile dintre partenerii de viață, ce ar fi permis ca și statul să recunoască relațiile de parteneriat în afara căsătoriei.

Codul Civil din România, adoptat în 2011, nu recunoaște nici parteneriatul dintre persoane de sex diferit și nici pe cel dintre persoane de același sex.

Anterior și BOR a semnalat că se împotrivește adoptării unei legi care recunoaște oficial parteneriatul de viață, deoarece acest pas ar constitui un prim pas spre legalizarea căsătoriilor dintre persoanele de același sex.

Punem pariu că România va scăpa fără nicio problemă în urma acestei mutări „pe sub masă” și nu se va demara împotriva sa nicio măsură din partea UE?

Iar dacă totuși, diplomații români ingenioși vor explica la Bruxelles că această chestiune face parte în România din identitatea națională și nu se poate interveni oricum în valorile tradiționale.

Pandemia a provocat fluctuații extraordinare ale stocurilor comerciale de petrol în Uniunea Europeană. Cum stă România CITEȘTE ȘI Pandemia a provocat fluctuații extraordinare ale stocurilor comerciale de petrol în Uniunea Europeană. Cum stă România

Adică printr-o argumentare abilă a politicii identitare împachetată în amânări învăluite în ceață, Ursula von der Leyen și ceilalți vor fi „amețiți” acolo, în îndepărtata Europă, cum nu se poate mai bine.

Iar atunci nu pot să nu mă gândesc că, să zicem, și într-un alt stat membru UE, poate în Ungaria, s-ar întâmpla așa ceva, iar atunci corul de la Bruxelles ar urla imediat din toate registrele muzicale posibile apărând valorile europene. Mai ales că în Ungaria există de mult, în mod legal, relația de parteneriat – a scris în încheiere autorul comentariului.”

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
parteneriat civil