Rusia interzice timp de șase luni exporturile de benzină

Rusia interzice timp de șase luni exporturile de benzină
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 feb 2024

Rusia a anunțat interzicerea timp de șase luni a exporturilor de benzină, începând de la 1 martie, pentru a compensa majorarea cererii din partea clienților și fermierilor și pentru a permite planificatele lucrări de mentenanță la rafinării, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Interdicția, anunțată prima dată de RBC, a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al vicepremierului rus Alexander Novak, scrie Agerpres.

Tranzacție: AROBS achiziționează Infobest CITEȘTE ȘI Tranzacție: AROBS achiziționează Infobest

Anterior, Rusia a interzis exporturile de benzină în perioada septembrie-noiembrie 2023, pentru a atenua deficitul de combustibil și creșterea prețurilor pe plan intern. Doar patru state ex-sovietice - Belarus, Kazahstan, Armenia și Kîrgîzstan - au fost exceptate.

De data aceasta, interdicția nu va fi extinsă la țările din Uniunea Economica Euroasiatică, Mongolia, Uzbekistan și două regiuni care și-au proclamat independența față de Georgia și sunt sprijinite de Rusia: Abhazia și Osetia de Sud. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rusia
benzina