Ungaria introduce reguli dure împotriva migranților. "Ungaria le aparține ungurilor și ei sunt primii îndreptățiți la locurile de muncă de aici!"

Ungaria introduce reguli dure împotriva migranților. "Ungaria le aparține ungurilor și ei sunt primii îndreptățiți la locurile de muncă de aici!"
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 nov 2023

Guvernul ungar a înaintat Parlamentului un proiect de lege ce vizează înăsprirea reglementărilor în materie de imigrație, a comunicat Ministerul de Interne, potrivit căruia măsura a fost provocată de migrația în masă, transmite MTI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

‘Ungaria le aparține ungurilor și ei sunt primii îndreptățiți la locurile de muncă de aici’, se spune în comunicatul ministerului, citat de Agerpres.

FOTO Incendiu la un celebru târg de Crăciun din Viena CITEȘTE ȘI FOTO Incendiu la un celebru târg de Crăciun din Viena

Proiectul își propune să stabilească cine are dreptul să locuiască în Ungaria și pentru cât timp.

Permisul de rezidență în țară nu va fi pe termen limitat și nu va putea fi prelungit în mod automat.

Proiectul înaintat stabilește de asemenea cerințele legale și condițiile pentru rezidența și angajarea în Ungaria.

Ungaria pregătește o instituție care să investigheze activitățile care amenință suveranitatea țării CITEȘTE ȘI Ungaria pregătește o instituție care să investigheze activitățile care amenință suveranitatea țării

Persoanele care nu respectă legile și reglementările statului ungar vor trebui să părăsească imediat teritoriul sau vor fi expulzați, arată același comunicat.

Străinii vor putea să se angajeze într-un loc de muncă numai dacă nu există candidați ungari pentru acesta. Numărul străinilor aduși să lucreze în Ungaria nu va putea să-l depășească pe cel al locurilor de muncă vacante.

Reuters anunță - Putin s-a decis: Cât va rămâne la putere CITEȘTE ȘI Reuters anunță - Putin s-a decis: Cât va rămâne la putere

Rezidența va fi acordată doar pe o perioadă limitată.

De asemenea, cetățenii străini vor putea veni în Ungaria doar cu respectarea cerințelor, motivelor legale, perioadelor de timp și condițiilor stabilite de statul ungar.

Cetățenilor statelor terțe vor avea dreptul la rezidență pe termen lung și locuri de muncă doar cu aprobarea expresă a statului și numai dacă prezența lor ‘servește interesele societății ungare și nu pune în dezavantaj nici măcar un singur cetățean ungar’, mai precizează Ministerul de Interne.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
migratie