VIDEO Proteste masive, cu spray-uri cu piper, artificii și fumigene, la Viena pentru vaccinarea obligatorie antiCOVID

VIDEO Proteste masive, cu spray-uri cu piper, artificii și fumigene, la Viena pentru vaccinarea obligatorie antiCOVID
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 dec 2021

Peste 40.000 de oameni au demonstrat sâmbătă la Viena, pentru a contesta restricțiile impuse de autorități, cu scopul de a ține sub control pandemia de Covid-19, și planurile de a face vaccinările obligatorii, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Confruntat cu o creștere a numărului de infectări, Guvernul a făcut luna trecută Austria prima țară din Europa de Vest care a reimpus carantina și a anunțat că va impune vaccinările obligatorii din februarie.

Protestatarii au purtat pancarte pe care scria: ”Voi decide pentru mine”, ”Facem Austria Mare din nou” și ”Noi alegeri”, un semnal legat de tulburările politice care au dus la demisii de cancelari în decurs de două luni, arată news.ro.

Proleasing Motors, rezultate record la aniversarea de 20 de ani și planuri pentru noi investiții în dezvoltare sustenabilă și proiecte de modernizare CITEȘTE ȘI Proleasing Motors, rezultate record la aniversarea de 20 de ani și planuri pentru noi investiții în dezvoltare sustenabilă și proiecte de modernizare

"Sunt aici pentru că sunt împotriva vaccinărilor forțate. Sunt pentru drepturile omului, iar încălcarea drepturilor omului ar trebui oprită", a declarat un protestatar pentru Reuters Television.

”Ne protejăm copiii”, a spus altul.

Aproximativ 1.200 de polițiști s-au desfășurat pentru demonstranții veniți din ,mai multe direcții, care s-au unit într-un marș pe bulevardul central Ring.

Poliția a estimat dimensiunea protestului la peste 40.000 de participanți, în timp ce aproximativ 1.500 de persoane au organizat contraproteste.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

Polițiștii au folosit spray-uri cu piper împotriva unor protestatari, care au aruncat cu artificii spre poliție, și au reținut câțiva manifestanți.

O comisie parlamentară a aprobat săptămâna aceasta dublarea perioadei de carantină la 20 de zile, despre care Guvernul a spus că este cea mai lungă.

Austria, o țară cu 8,9 milioane de locuitori, a raportat aproape 1,2 milioane de cazuri de coronavirus și peste 12.000 de decese legate de Covid-19 de la începutul pandemiei, anul trecut. Numărul cazurilor noi a scăzut de la începutul carantinei, ai cărei termeni fac excepție pentru proteste.

viewscnt
Afla mai multe despre
viena
protest
covid
vaccin