Turbulențe politice în Austria: Cancelarul Schallenberg demisionează după doar două luni

Turbulențe politice în Austria: Cancelarul Schallenberg demisionează după doar două luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2021

Scena politică din Austria înregistrează o nouă schimbare majoră: cancelarul Alexander Schallenberg a demisionat la nici două luni de la instalare și i-a lăsat locul lui Karl Nehammer, actualul ministru de Interne, potrivit publicației locale Kurier.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Alexander Schallenberg a demisionat la doar o zi după ce fostul cancelar austriac Sebastian Kurz, care face obiectul unei anchete pentru corupție, a anunțat că se retrage din politică, lăsând astfel un vid de putere la vârful principalului partid de guvernământ, OVP.

PROFIT NEWS TV - Tulpina Omicron, mai periculoasă decât Delta? CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV - Tulpina Omicron, mai periculoasă decât Delta?

Decizia de înlocuire a lui Schallenberg de la șefia guvernului a fost luată într-o ședință a partidului. Odată cu promovarea lui Karl Nehammer drept cancelar, Magnus Brunner devine ministru al Finanțelor, iar Gerhard Karner – ministru de Interne, scrie g4media.ro.

Dominoul instabilității politice a fost declanșat în luna octombrie de Sebastian Kurz, care a părăsit postul de cancelar, rămânând totuși la conducerea Partidului Popular Austriac (ÖVP) și a grupului său parlamentar. La mijlocul lunii noiembrie, parlamentul austriac i-a ridicat imunitatea parlamentară. Acum, odată cu ieșirea surprinzătoare din politică a lui Kurz, partidul său își reconfigurează polii de putere.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
alexander schallenberg