VIDEO Putin se duce în China

VIDEO Putin se duce în China
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 apr 2024

Președintele rus Vladimir Putin anunță că urmează să efectueze o vizită oficială în China - în mai -, în contextul în care Occidentul este îngrijorat de un parteneriat tot mai puternic între cele două puteri, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

”Vizita este prevăzută în mai”, a anunțat Vladimir Putin într-o reuniune telvizată cu reprezentanți ai patronatului rus, arată news.ro.

PREMIERĂ Comisia Europeană ia la ochi gazele lichefiate rusești, pentru sancțiuni CITEȘTE ȘI PREMIERĂ Comisia Europeană ia la ochi gazele lichefiate rusești, pentru sancțiuni

Aceasta ar urma să fie prima vizită în străinătate după realegerea în martie a lui Vladimir Putin.

Liderul de la Kremlin este vizat din martie 2023 de un mandat de arestare emis pe numele său de către Curtea Penală Internațională (CPI) cu privire la ”deportarea” unor copii ucraineni.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a efectuat o vizită oficială în China la începutul lui aprilie.

Rusia acuză Turkish Airlines că face jocurile Statelor Unite CITEȘTE ȘI Rusia acuză Turkish Airlines că face jocurile Statelor Unite

Președintele chinez Xi Jinping a promis atunci să consolideze cooperarea cu Moscova, spre marea nemulțumire a Occidentului, care încearcă de luni de zile să exercite presiuni asupra Beijingului în acest dosar.

”UNIREA ȚĂRILOR DIN «SUDUL GLOBAL»”

Beijingul și Moscova și-au intensificat cooperarea economică, diplomatică și militară în ultimii ani și și-au consolidat ”parteneriatul strategic” în urma invaziei Ucrainei, la sfârșitul lui februarie 2022.

Guvernul ungar anunță că va da în judecată un lanț de supermarketuri pentru „defăimare” CITEȘTE ȘI Guvernul ungar anunță că va da în judecată un lanț de supermarketuri pentru „defăimare”

În cursul vizitei lui Serghei Lavorv, Xi Jinping a îndemnat Beijingul și Moscova ”să unească țările din «Sudul Global»” - din care fac parte țările din America de Sud și Africa - și ”să promoveze o reformă a sistemului guvernanței mondiale”, și China și Rusia denunțând o hegemonie occidentală.

Statele Unite și alte țări din Occident pun cu regularitate în gardă China împotriva unui ajutor indirect al efortului de război rus și îi cer să-și folosească influența pe lângă Rusia pentru a pune capăt Războiului din Ucraina.

VIDEO POATE FI VĂZUT AICI

Secretarul de Stat american Antony Blinken a început miercuri a doua vizită în China în mai puțin de un an și urmează să fie primit vineri la Beijing de liceri chinezi.

viewscnt
Afla mai multe despre
putin
china