VIDEO Zelenski răbufnește spre Musk, după o propunere controversată: Vino în Ucraina!

VIDEO Zelenski răbufnește spre Musk, după o propunere controversată: Vino în Ucraina!
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 dec 2022

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a criticat o propunere a unui plan de pace a miliardarului american Elon Musk vizând să pună capăt Războiului rus în Ucraina și l-a invitat în Ucraina devastată de acest război, după ce acesta a provocat o controversă pe Twitter, în octombrie, prin această propunere de pace între Kiev și Moscova, relatează AFP.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Miliardarul american a sugerat ca Crimeea să rămână Rusiei, să se organizeze noi referendumuri - supervizate de ONU - în regiunile ”anexate” de Rusia și ca Ucraina să aibă un statut neutru, arată news.ro.

Zelenski a luat în derâdere - la un eveniment organizat de cotidianul american The New York Times (NYT) - propunerea miliardarului nonconformist.

Imagini satelitare ale Ucrainei în beznă, folosite de navigatori pe Internet pro-Kremlin CITEȘTE ȘI Imagini satelitare ale Ucrainei în beznă, folosite de navigatori pe Internet pro-Kremlin

El l-a invitat în Ucraina.

”Cred că fie cineva are o influență asupra lui, fie el trage concluzii singur”, a declarat Zelenski într-o videoconferință cu ocazia DealBook NYT, referindu-se la Musk.

”Dacă vrei să înțelegi ce a făcut Rusia aici, vino în Ucraina și ai să vezi singur”, i-a transmis șeful statului ucrainean.

”Iar apoi ai să-mi spui cum să se pună capăt războiului, cine l-a declanșat și când se va putea termina”, a subliniat el.

Fondatorul Tesla și SpaceX a lansat un sondaj, în octombrie, prin care i-a lăsat pe cei 100 de milioane de abonați ai săi pe Twitter să voteze asupra planului respectiv de pace.

Rusia va interzice străinilor să folosească mamele sale surogat CITEȘTE ȘI Rusia va interzice străinilor să folosească mamele sale surogat

Zelenski i-a răspuns, prin propiul sondaj pe Twitter, prin care întreba ”Pe care @elonmusk îl placeți mai mult?” - pe ”cel care care susține Ucraina” sau pe ”cel care susține Rusia”?

Președintele rus Vladimir Putin a trimis trupe în Ucraina, la 24 februarie, sub pretextul că scopul acestei ofensive este ”denazificarea” acestei foste republici sovietice prooccidentale.

Liderul de la Kremlin a cerut Ucrainei să înceteze ostilitățile și să negocieze, după ce a ordinat o mobilizare parțială, în septembrie, cu scopul de a-și consolida trupele pe front, în urma unor înfrângeri usturătoare.

Zelenski a anunțat că nu va negocia niciodată cu Rusia atât timp cât Putin se va afla la putere.

viewscnt
Afla mai multe despre
zelenski
musk