Un miliard de euro pentru fuziunea circuitelor ATP și WTA

Un miliard de euro pentru fuziunea circuitelor ATP și WTA
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mar 2024

Fondul de investiții al Arabiei Saudite, PIF, a oferit un miliard de euro pentru fuziunea circuitelor ATP și WTA și a dat un ultimatum de 90 de zile pentru a accepta, informează EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acest nou circuit, potrivit ziarului The Telegraph, ar oferi premii egale în turneele masculine și feminine, lucru care în prezent este rezervat doar pentru competițiile de Grand Slam și pentru unele turnee precum cele ATP Masters 1.000 și WTA 1.000, scrie Agerpres.

Lucrările la tronsonul 2 al autostrăzii Sibiu-Pitești încep în această primăvară CITEȘTE ȘI Lucrările la tronsonul 2 al autostrăzii Sibiu-Pitești încep în această primăvară

Cotidianul britanic subliniază că Andrea Gaudenzi, președintele circuitului ATP, a profitat în aceste zile de desfășurarea turneului de la Indian Wells pentru a transmite această veste celor nouă turnee Masters 1.000 și a primit deja sprijinul All England Club, organizatorul turneului de la Wimbledon, care vede cu ochi buni posibilitatea egalizării premiilor.

PIF, care a investit deja în alte sporturi, precum Formula 1 și golf, cu circuitul LIV, a semnat în urmă cu câteva zile un acord cu ATP, pentru a devenit "sponsorul" turneelor de la Indian Wells, Miami, Madrid, Beijing, al Turneului Campionilor de la Torino și al turneului Next Gen de la Jeddah, care reunește cei mai buni jucători sub 21 de ani.

Intenția Arabiei Saudite este de a organiza un turneu Masters 1.000 pe propriul teritoriu, regatul dorind de asemenea să găzduiască Turneul Campioanelor (WTA Finals), care a avut loc anul trecut la Cancun (Mexic).

viewscnt
Afla mai multe despre
atp
wta
tenis