Microsoft și Sony își unesc forțele pentru a colabora în zona jocurilor și a inteligenței artificiale

Microsoft și Sony își unesc forțele pentru a colabora în zona jocurilor și a inteligenței artificiale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 mai 2019

Microsoft și Sony, companiile rivale care dețin cele mai importante console de jocuri, au devenit în mod surprinzător parteneri pe partea de cloud a gaming-ului și nu numai.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două companii anunță un parteneriat care le permite să “exploreze soluțiile cloud bazate pe Azure” în vederea folosiri acestora în ceea ce privește jocurile electronice și streaming-ul de conținut.

Folosirea cuvintelor “jocuri” și “streaming” în descrierea parteneriatului arată clar că cele două companii vor să lucreze împreună pentru a dezvolta soluții de streaming pentru jocuri.

Acest tip de serviciu este văzut ca reprezentând viitorul gaming-ului și o viitoare mare piață pentru care companiile care vor reuși să se impună.

Marile companii de tehnologie au pus la punct un plan pentru combaterea extremismului CITEȘTE ȘI Marile companii de tehnologie au pus la punct un plan pentru combaterea extremismului

Prin streaming-ul jocurilor, procesarea acestora se mută în cloud, iar jocurile sunt livrate pe dispozitivele utilizatorilor precum filmele pe Netflix. Și, la fel ca Netflix, accesul va presupune un abonament lunar, dar va garanta redarea oricărui joc indiferent de puterea de procesare locală.

Parteneriatul dintre cele două companii înseamnă și că serviciile de gaming ale Sony vor folosi platforma Azure a celor de la Microsoft.

Colaborarea poate fi văzută și ca o alianță de nevoie în fața amenințării pe care Google o reprezintă pentru ambele companii în ceea ce privește streaming-ul de jocuri.

Google a anunțat în urmă cu câteva luni propria platformă de streaming pentru jocuri. Numită Stadia, aceasta va urma să folosească infrastructura YouTube pentru a livra jocurile, ceea ce înseamnă și că va fi dintr-o dată disponibilă pentru un număr foarte mare de utilizatori.

Un alt pierzător al acestui parteneriat este Amazon, a cărui divizie de cloud pierde un potențial client foarte mare.

Parteneriatul dintre Microsoft și Sony prevede că cele două companii vor mai colabora în ceea ce privește inteligența artificială și semiconductorii, ceea ce include soluții de AI bazate pe platforma Azure pentru senzori de imagine și alte tehnologii bazate pe inteligența artificială create de Microsoft și folosite pe viitor de produsele Sony.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
sony
inteligenta artificiala
jocuri
streaming
cloud