IGTV va suporta video în format landscape

IGTV va suporta video în format landscape
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 24 mai 2019

Secțiunea de filmări cu durată mare a Instagram nu mai obligă creatorii de conținut să folosească doar video vertical.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Lansat în urmă cu aproape un an ca un serviciu de video vertical cu o lungime mai mare decât clipurile obișnuite de pe Instagram, IGTV renunță la caracteristica sa definitorie și anunță că va găzdui și filmări normale, create în modul landscape.

Schimbarea vine, conform celor de la Instagram, ca urmare a feedback-ului primit de la creatorii de conținut, care preferă formatul tradițional, pe care-l folosesc eventual și pe alte platforme de video.

O altă problemă era că, deși în cadrul IGTV existau unele filmări landscape, aplicație forța utilizatorul să țină telefonul normal, ducând la o experiență neplăcută de vizionare, în care clipul era foarte mic și înconjurat de mult spațiu negru.

Spotify resetează parolele unora dintre utilizatori CITEȘTE ȘI Spotify resetează parolele unora dintre utilizatori

Forțarea formatului vertical era o problemă pentru creatorii de conținut care activează pe mai multe platforme și care trebuiau să facă optimizări speciale pentru platforma celor de la Instagram.

În plus, dacă pe YouTube primesc bani din reclamele afișate, în cazul IGTV creatorii muncesc pe gratis sau doar pentru expunere și branding, deoarece Instagram nu are un program de recompensare a creatorilor.

Toate aceste limitări au contribuit la un interes redus pentru IGTV, care are nevoie de cât mai mult conținut și audiențe cât mai mari pentru a acapara cât mai mult din cele aproximativ 16 miliarde de dolari cât se estimează că vor fi investiți anul acesta în reclame pentru conținutul video pe telefon.

viewscnt
Afla mai multe despre
igtv
instagram
video