Apple va reduce comisionul pentru unii dintre dezvoltatori

Apple va reduce comisionul pentru unii dintre dezvoltatori
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 19 nov 2020

În funcție de veniturile anuale, unii dezvoltatori de aplicații pentru iPhone și iPad vor plăti către Apple un comision cu 50% mai mic decât cel de până acum.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Apple a anunțat că reduce la 15% comisionul pe care trebuie să-l plătească pentru înscrierea în App Store dezvoltatorii ale căror venituri anuale nu trec de 1 milion de dolari pe an.

Nouă reglementare face parte din ceea ce Apple numește App Store Small Business Program, un program care-și propune să ajute micii dezvoltatori, oprindu-le un comision mai mic înainte ca veniturile anuale ale acestora să depășească pragul de 1 milion de dolari.

Șefii Facebook și Twitter, criticați de senatorii republicani pentru cenzurarea președintelui Trump în alegeri CITEȘTE ȘI Șefii Facebook și Twitter, criticați de senatorii republicani pentru cenzurarea președintelui Trump în alegeri

Comisionul pentru micii dezvoltatori va intra în vigoare de la 1 ianuarie și va reprezenta jumătate din comisionul de 30% oprit până acum, fără discriminare, de la toți dezvoltatorii de aplicații.

Apple spune că în noul program se vor încadra majoritatea dezvoltatorilor, cei cu venituri anuale de peste 1 milion de dolari reprezentând un mic procent, însă nu spune câți sau măcar ce procent dintre dezvoltatori vor plăti un comision de 15% de anul viitor.

Peste 28 de milioane de dezvoltatori sunt înregistrați în prezent în App Store, magazin cu venituri estimate la 50 de miliarde de dolari în 2019.

Dezvoltatorii actuali care se încadrează în noul program vor trebui să facă o cerere în acest sens (nu vor fi înregimentați automat), procesul exact de înscriere urmând a fi detaliat în curând de Apple. În schimb, dezvoltatorii noi vor intra automat în program.

În funcție de evoluția venitului anual, dezvoltatorii vor fi scoși din program când vor câștiga peste 1 milion de dolari și vor fi introduși din nou dacă veniturile le vor scădea sub acest prag.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
comision
dezvoltatori
aplicatii
ios
ipados
iphone
ipad
app store