Facebook a anunțat când își va lansa platforma de podcast-uri

Facebook a anunțat când își va lansa platforma de podcast-uri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 iun 2021

Începând de săptămâna viitoare, Facebook va deveni, în mod oficial, unul din marii jucătorii ai pieței de podcast-uri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Facebook își va lansa propria platformă de podcast-uri săptămâna viitoare, pe 22 iunie. Informația a fost comunicată de gigantul american, printr-un e-mail, creatorilor de conținut.

Aceștia vor putea publica podcast-urile prin intermediul unui flux RSS, de unde Facebook la va prelua și le va afișa în News Feed. Podcast-urile vor avea un News Feed propriu, într-un tab separat, în cadrul platformei sociale.

Codul sursă original pentru World Wide Web este scos la licitație ca activ digital unic în rețeaua blockchain Etherum CITEȘTE ȘI Codul sursă original pentru World Wide Web este scos la licitație ca activ digital unic în rețeaua blockchain Etherum

Utilizatorii vor avea posibilitatea să salveze și să partajeze scurte fragmente, de cel mult un minut, din podcast-urile publicate pe Facebook. Această opțiune, pe care Facebook o vede ca un mijloc de promovare, va fi disponibilă doar acolo unde creatorul de conținut a fost de acord să o activeze.

Lansarea platformei de podcast-uri a Facebook vine într-un moment în care marile companii de tehnologie pun mare accent pe conținutul audio. În cadrul celei mai mari platforme sociale, sunt publicate deja podcast-uri de creatorii lor, însă, din 22 iunie, acestea vor beneficia de un format dedicat.

Celelalte platforme de podcast-uri, precum cele deținute de Spotify și Apple, sunt câțiva pași înaintea Facebook și au trecut sau pregătesc trecerea la un format pe bază de abonament. Apple a lansat abonamentele pentru podcast-uri în urmă cu doar două zile.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
podcast
audio