TikTok va elimina automat conținutul necorespunzător

TikTok va elimina automat conținutul necorespunzător
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 iul 2021

Platforma socială chineză va începe să înlocuiască editorii cu un algoritm care se va ocupa de identificarea și ștergerea automată a clipurilor care contravin condițiilor de utilizare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Începând cu Statele Unite și Canada, TikTok va folosi un sistem automatizat de verificare a conținutului, care va șterge acele clipuri video care conțin nuditate, sex, violență sau diverse activități ilegale.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Algoritmul va elimina automat conținutul necorespunzător, fără implicarea vreunui editor uman. Aceștia din urmă vor face verificarea doar în cazul în care utilizatorii vor face apel, considerând că ștergerea s-a făcut pe nedrept.

WhatsApp va afișa conținutul multimedia la o calitate mai bună CITEȘTE ȘI WhatsApp va afișa conținutul multimedia la o calitate mai bună

Trecerea la un sistem automatizat este o mutare riscantă pentru TikTok, dacă se are în vedere trecutul agitat din acest punct de vedere al altor platforme. Pe YouTube, spre exemplu, au existat numeroase cazuri în care algoritmul a eliminat eronat clipuri și chiar canale ale creatorilor de conținut.

Chinezii par a fi foarte încrezători în sistemul pe care încep să-l implementeze și spun că, în testele de până acum, erorile de moderare au reprezentat doar 5%.

Însă, raportat la numărul foarte mare de conținut postat pe TikTok, există șanse mari ca zeci sau sute de mii de clipuri să fie identificate sau ignorate eronat de algoritm. Doar în primele trei luni ale acestui an și doar în SUA, pe TikTok au fost postate peste 8,5 milioane de clipuri.

Pe de altă parte, este o veste bună pentru moderatori, care vor fi scutiți de multe dintre ororile pe care ar trebui să le vadă. Este cunoscut faptul că, cel puțin unii din moderatorii conținutului online, care trebuie să vizioneze mari cantități de conținut de video, inclusiv violență extremă, dezvoltă sindrom de stres posttraumatic.

viewscnt
Afla mai multe despre
tiktok
video
algoritm