VIDEO Amazon a prezentat Astro, un robot care face puține, costă mult, iar angajații companiei spun că este groaznic

VIDEO Amazon a prezentat Astro, un robot care face puține, costă mult, iar angajații companiei spun că este groaznic
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 29 sep 2021

În cadrul celui mai mare eveniment hardware organizat anual, Amazon a anunțat, printre altele, un robot care se poate plimba prin casă și îndeplini anumite roluri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Astro seamănă cu roboțelul din desenele animate The Jetsons, însă Amazon spune că nu de aici s-a inspirat. Pentru un preț care începe de la 1.000 de dolari, Astro este deja numit în online “Alexa pe roți”.

Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus CITEȘTE ȘI Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus

Fața lui Astro este un ecran de 10 inch, în jurul căruia există o serie de senzori, plus o cameră de 5MP, care sunt folosite pentru a ajuta robotul să se deplaseze la o viteză care poate ajunge la un metru pe secundă.

Astro realizează cartografierea casei, cu posibilitatea etichetării camerelor, pentru ca acesta să înțeleagă când este trimis în sufragerie ori bucătărie.

Nu poate face curățenie sau urca scări, în schimb, poate recunoaște fețe pentru a transporta obiecte membrilor familiei, poate răspunde la întrebări, poate reda muzică, poate realiza apeluri video și se poate ține după subiecți pentru a-i avea mereu în prim plan.

Conectat fiind la internet, Astro poate fi folosit și de la distanță, pentru a inspecta diverse aspecte în casă. În acest sens, are o cameră de 12MP care se înalță un metru, ca un periscop.

Era predictibil falimentul City Insurance? CITEȘTE ȘI Era predictibil falimentul City Insurance?

Bateriile îl țin cât să se miște două ore, după care se poate atașa singur la dock-ul de încărcare, unde are nevoie să stea 45 de minute pentru o încărcare completă, de la 0%, la 100%.

Angajații Amazon implicați în construirea lui Astro nu par să aibă o părere foarte bună despre acesta. Sub protecția anonimatului, mai mulți ingineri Amazon au spus pentru Vice că robotul nu era gata pentru a fi lansat pe piață și că, cel puțin în acest stadiu, este groaznic.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
astro
robot
alexa