iPhone 13, lovit de criza cipurilor

iPhone 13, lovit de criza cipurilor
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 oct 2021

Apple reduce numărul de comenzi pentru producția noilor modele de iPhone 13, din cauza că nu are suficiente componente la dispoziție.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Inevitabilul s-a produs, iar criza de cipuri a atins și cele mai noi smartphone-uri Apple, companie care, totuși, își făcuse anterior stocuri importante.

JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase CITEȘTE ȘI JD Agro Cocora continuǎ seria de proiecte de expansiune ambițioase

Conform surselor citate de Bloomberg, Apple a redus comenzile de producție pentru iPhone 13 de la 90 de milioane de dispozitive la 80 de milioane de dispozitive până la finele acestui an.

10 milioane de iPhone 13 mai puține înseamnă o reducere a targetului de producție cu aproximativ 11%.

În cazul smartphone-urilor iPhone 13, problema ar constitui-o cipurile dezvoltate de Broadcom și Texas Instruments.

Chiar dacă chipset-ul smartphone-urilor Apple este dezvoltat de TSMC, în interiorul acestora există numeroase alte cipuri care vin de la Broadcom și Texas Instruments, precum cele de gestionare a energiei, laserul folosit de Face ID, conexiunea USB și wireless etc.

Problema nu reprezintă neapărat o surpriză, Tim Cook avertizând încă din vară că ar putea exista probleme cu stocurile de cipuri.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone 13
apple