Facebook vrea să-și schimbe numele

Facebook vrea să-și schimbe numele
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 20 oct 2021

În curând, compania americană ce guvernează mai multe platforme sociale și produse hardware ar putea primi un nume nou.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Surse anonime din cadrul Facebook susțin că este o chestiune de zile până când compania americană va anunța schimbarea numelui. Aceasta ar putea avea loc pe 28 octombrie, când începe conferința Connect.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Facebook vrea ca noul nume să reflecte ambițiile mai mari ale companiei, care depășesc nivelul actualelor platformelor sociale. Mark Zuckerberg a pus foarte mult accent în ultima vreme pe conceptul de metavers și acesta pare să fie motivul schimbării de nume ce urmează.

Folosit inițial în filmele și literatura SF, metavers desemnează un univers virtual, în care oamenii își pot folosi imaginația pentru a depăși limitele lumii reale, și unde se pot transforma și pot interacționa așa cum își doresc.

Facebook are deja peste 10.000 de angajați care lucrează la produse hardware, inclusiv la căști de realitate virtuală și augmentată, care au potențialul de a pune bazele unui viitor metavers.

Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

Nu se cunoaște, încă, numele pe care Facebook îl va purta pe viitor, sursele susținând că este unul dintre cele mai bine păzite secrete în cadrul companiei. O variantă este Horizon, numele folosit până acum pentru versiunea de VR a rețelei sociale a companiei.

Schimbarea de nume a Facebook ar putea semăna cu mutarea făcută de Google, în urmă cu mai mulți ani, când s-a transformat în Alphabet.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
metavers