Alphabet vrea să descopere medicamente noi folosind AI-ul

Alphabet vrea să descopere medicamente noi folosind AI-ul
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 nov 2021

Conglomeratul american, Alphabet, anunță înființarea unei companii care va căuta să descopere noi medicamente, pe baza combinațiilor încercate cu ajutorul inteligenței artificiale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noua companie, care se va numit Isomorphic Laboratories, va folosi tehnologiile DeepMind, altă subsidiară Alphabet, care deja are experiență în prezicerea structurii proteinelor cu ajutorul AI-ului.

Securizarea muncii de la distanță CITEȘTE ȘI Securizarea muncii de la distanță

Isomorphic Laboratories va fi condusă de Demis Hassabis, CEO-ul DeepMind. Cele două companii vor colabora, însă, vor funcționa independent.

Noua companie va folosi inteligența artificială pentru a încerca să înțeleagă ce efecte au asupra organismului uman diversele combinații chimice și va lucra pe structura proteinelor pentru a înțelege cum ar putea interacționa între ele diverse proteine.

Isomorphic nu va dezvolta sau vinde medicamente. În schimb, va realiza parteneriate cu companiile farmaceutice, cărora le va licenția schemele descoperite.

Cum îți aduci afacerea în online CITEȘTE ȘI Cum îți aduci afacerea în online

Folosirea AI-ului pentru crearea de noi medicamente nu este o noutate absolută, mai multe companii făcând acest lucru în ultimii ani. Intrarea Alphabet pe această zonă, însă, cu resursele pe care conglomeratul american le are, ar putea rezolva unele din problemele cu care se confruntă chimiștii în prezent, printre care se numără faptul că, din cauza conflictelor de la nivel molecular, peste 90% din medicamentele ajunse în faza de test clinic nu funcționează.

viewscnt
Afla mai multe despre
alphabet
medicamente
ai